Connect with us

Finans & Ekonomi

AYDEM ENERJİ’DEN 2021’DE 3,8 MİLYAR LİRALIK YATIRIM…

Aydem Enerji CEO’su İdris Küpeli, holding bünyesindeki şirketlerin 2021’de toplamda 3,8 milyar liralık yatırıma imza atacağını açıkladı.

2020’nin enerji sektörü açısından zorlu geçtiğini ifade eden Aydem Enerji CEO’su İdris Küpeli, “yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten şirketlerin” birçok sektördekilere kıyasla sıkıntılı süreçten daha az etkilendiğini belirtti.

“5 YIL İÇİNDE 9.6 MİLYAR LİRALIK ALTYAPI YATIRIMI PLANLIYORUZ”
Küpeli; elektrik enerjisi “üretim, dağıtım ve perakendeciliği alanlarında” 40 yıldır faaliyetlerini sürdüren Aydem Enerji’nin yeni projeleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “Bu yıl yatırım bütçemizi tüm grubumuz için 3,8 milyar TL olarak belirledik. Bu kapsamda hibrit yatırımlarımız, santrallerimizdeki geliştirme projelerimiz gündemimizde olacak. Gelecek 5 yıl içerisinde de, sadece dağıtım şirketlerimizle, faaliyet bölgemiz olan İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla illerinde planladığımız altyapı çalışmaları için 9,6 milyar TL yatırım yapacağız. Amacımız yatırım projelerimize hız kesmeden devam ederek, hizmetlerimizin sürdürülebilirliğini güvence altına almak.”

İdris Küpeli-Aydem Enerji CEO’su

YAĞMUR AZSA GES, GÜNEŞ AZSA HES’TEN ENERJİ…
“Yenilenebilir enerji şirketiyle başlattıkları halka arz sürecini bu yıl tamamlamayı” hedeflediklerini kaydeden Küpeli, “hibrit yatırımlar, mini YEKA ihaleleri ve yeni YEKDEM tarifesinin” enerji sektörünün 2021’deki önemli gündem maddeleri olacağını vurguladı: “Biz de bu yıl hibrit yatırımlarımıza başlayacağız. Yağmur az olduğunda GES’ten, güneş az olduğunda HES’ten enerji üretebileceğimiz hibrit santrallerle mevsim koşullarının etkisini, asgari seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. Bunun için bu yıl, 100 milyon dolar kaynak ayırmayı planlıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında 25 santralimizle 1.020 MW olan kurulu gücümüzü, 5 yıl içinde iki katına çıkararak 2 bin MW kapasitesini aşacağız.”

“KOŞULLAR NE OLURSA OLSUN ÖNCELİĞİMİZ İNSAN”
Küpeli, Covid-19 salgını döneminde de “koşullar ne olursa olsun önceliğimiz insan” yaklaşımından asla ödün vermediklerini söyledi: “Hem kendi insan kaynağımızı korumak hem de bölgemizde tüketicilere, kamuya sunduğumuz hizmeti kesintisiz sürdürmek için çalıştık. Bunu sağlayabilmek adına, geçtiğimiz sene 600 yeteneği grubumuza kazandırdık ve mevcut kadrolarımızın tamamını koruduk. 2021’de de insan kaynağımızı yüzde 10 büyüteceğiz: 11 bin kişiye sağladığımız istihdamı, 12 bin kişiye çıkaracağız.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir