Connect with us

Finans & Ekonomi

“BANKACILIKTA DİJİTAL DEĞİŞİME HAZIRLIKLIYDIK”

2021’in “ekonomide ve sosyal hayatta yeniden istikrarı sağlama yılı olacağını” düşünen
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Uzun yıllardır yatırım yaptığımız dijital bankacılık alanındaki çalışmalarımızla yaşanan hızlı değişime hazırlıklıydık. CEPTETEB ve CEPTETEB İşte gibi mobil uygulamalarımızla müşterilerimizin yanında olduk.” dedi.

 

Bankasında kredilerin toplam aktiflere oranının 2020 sonunda yüzde 60 civarında gerçekleşeceğini öngördüklerini ifade eden Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, bunun ”ekonomiye ve müşterilerine sağladıkları desteğin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

“ULUSLARARASI FİNANSMANA ULAŞMADA HİÇBİR SORUN YAŞAMADIK”
“İstikrarlı büyümeyi, güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdürmeyi başardıklarını” kaydeden Leblebici, “Karlılığımızı sürdürülebilir bir şekilde artırırken sermaye yeterlilik rasyomuz, hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 19 civarında seyretti. Yaşanan salgına rağmen uluslararası finansmana ulaşmada hiçbir sorun yaşamadık. Kısa bir süre önce yaklaşık 335 milyon ABD Doları karşılığı yeni sendikasyon kredisi imzaladık.” bilgilerini aktardı.

Ümit Leblebici-Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü

“YENİLİKÇİ YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”
Covid-19 salgınının dijitalleşme için tam bir kaldıraç fonksiyonu gördüğünü belirten Leblebici, konu hakkında şu detayları paylaştı: “Finans sektöründe öngördüğümüz fakat daha uzun süre gerçekleşmesini beklemediğimiz pek çok dijital gelişme, sürecin de etkisiyle çok daha kısa sürede hayatımıza girdi. Biz de CEPTETEB ile bu konuda her zamanki gibi öncü olan işlere imza atmayı sürdürüyoruz. KOBİ, Kurumsal ve İşletme müşterileri için birçok finansal işlemi kolay ve hızlı bir şekilde yapabilme olanağı sunan mobil uygulama CEPTETEB İŞTE’yi 2020’de hayata geçirdik. 2020 sonu itibariyle TEB müşterilerinin alternatif dağıtım kanallarını kullanım oranı yüzde 83 civarında olurken; online bankacılık aktif müşteri sayısı 1,8 milyonu, mobil bankacılık aktif müşteri sayısı ise 1,7 milyonu aştığını söyleyebilirim. CEPTETEB Mobil Uygulaması’na yönelik yenilikçi yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Müşterilerimiz, CEPTETEB Mobil Uygulama üzerinden hızla tanımlayabilecekleri Kolay Adres ile TCMB’nin sunmaya başlayacağı FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemi aracılığıyla 7/24, hızlı ve kolay para transferi yapabilecek. Önümüzdeki dönemde de dijitalleşme bizim en güçlü kaslarımızdan biri olmayı sürdürecek.”

TEB’İN 2021 HEDEF VE PLANLARI…
“Türk bankacılık sektörü 2020’de sağlam kurumsal altyapısı ve bilançosuyla krizlere karşı dirençli olduğunu bir kez daha gösterdi.” diyen Leblebici, 2021 planlarına dair şunları dile getirdi:
– KOBi’leri desteklemeye 2021’de de devam edeceğiz. Özellikle salgını çevik bir şekilde yönetmiş, yenilikçilik kapasitesi yüksek küçük ve orta boy işletmelere destek vereceğiz. Bununla birlikte girişimcilerine yönelik katkımızı büyütmeyi sürdüreceğiz.
-2021’de girişimcileri destekleyerek ülke ekonomisinin yenilikçilik kapasitesinin artırılmasına katkı sağlamayı sürdüreceğiz.
-Önümüzdeki dönemde TEB Marifetli Hesap ile Türkiye’de tasarruf alışkanlığını geliştirmeye yönelik adımlarımızı güçlendirerek bu konuda katkı sağlayacağız.
-Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya odaklanan, yenilikçi, pratik bankacılık anlayışımızla aktif müşteri tabanımızı genişleterek, önümüzdeki beş yılda aktif müşteri sayımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir