Connect with us

Finans & Ekonomi

“DÜNYANIN EN BÜYÜK MARKALARININ ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAYI AMAÇLIYORUZ”

2019’da yüzde 17’yle sektörün üzerinde bir büyüme oranı yakaladıklarını, 2020’de de Covid-19 salgını koşullarına rağmen hedeflerine ulaşmayı öngördüklerini ve “inovatif üretim anlayışıyla sektörlerin ihtiyaçlarına göre katma değerli ürünler geliştirdiklerini” ifade eden Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar; “Çerkezköy’de hizmete açacakları yeni fabrikayla üretim kapasitelerini yüzde 20 artırarak beyaz eşya alanında dünyanın en büyük markalarının çözüm ortağı olmayı” amaçladıklarını söyledi.

 

Sektöründü üretim kapasitesi açısından Avrupa’nın en dünyanın ise 5’inci büyüğü durumundaki Yorglass, 75 milyon lira yatırım maliyetli Çerkezköy’deki yeni fabrikasıyla hem beyaz eşya iş kolunda büyümeyi hem de ihracatını artırmayı hedefliyor. Temellerinin atıldığı 1974’ten 2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı ve “Yorsan, Yorim ve Yorglas” markalarıyla hizmet veren şirket; 45’inci yılında kurumsal kimliğini yeniledi ve “marka ve faaliyetlerini” Yorglass çatısı altında topladı. Firma halihazırda Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleriyle 5 şehirdeki tesislerinde imalat yapıyor ve ticari faaliyet yürütüyor.

Semavi Yorgancılar-Yorglass CEO’su

“ÜRÜNLERİMİZİ 57 ÜLKEYE İHRACAT EDİYORUZ”
45 yıldır her şartta yatırımdan vazgeçmediklerini ve istikrarla büyüdüklerini söyleyen Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar; daima “güçlü bir ekosistem kurarak markaları ve sektörleri için değer sağlayan bir yapı oluşturabilme” temel argümanıyla hareket ettiklerini dile getirdi: “Bunun için sürekli değişen koşullara ayak uyduruyor, Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla Türk malı kalitesini 57 ülkede dünyanın önde gelen müşterilerimizle buluşturuyoruz. Güçlü finansal yapımız, yarım asra ulaşan tecrübemiz ve pazarın dinamiklerini yakalayabilen stratejilerimizle pandemi koşullarına rağmen büyüme ivmemizi koruyoruz. ”

“ÇERKEZKÖY’DEKİ FABRİKAYLA ÜRETİM KAPASİTEMİZ YÜZDE 20 ARTACAK”
“2019 yılında yüzde 17’yle sektörün üzerinde bir büyüme yakaladık. Bu yıl da pandemi koşullarına rağmen büyüme hedeflerimize ulaşacağımızı öngörüyoruz. Çerkezköy’de yıl sonunda hizmete açacağımız yeni fabrikamızla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırarak beyaz eşya alanında dünyanın en büyük markalarının çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.” diyen ve “inovatif üretim anlayışıyla sektörlerin ihtiyaçlarına göre katma değerli ürünler geliştirdiklerini” belirten Yorgancılar; faaliyet ve hedeflerine ilişkin şunları anlattı: “Manisa, Bolu, Eskişehir ve İzmir’de kurulu tesislerimizde ürettiğimiz ürünlerimizin yüzde 40’ını ihraç ediyoruz. Yenilikçi ürünlerimiz ile ülkemizin ekonomisine de ciddi ölçüde döviz girdisi sağlıyoruz. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği 2019 yılı ihracatın liderleri sıralamasında düzcam sektöründe ikincilik ödülü alarak bu başarımızı bir kez daha tescillendirdik. Ülkemizde 2019 yılında ihracat artışı yüzde 48,2 ile en fazla düzcamlarda yaşandı. Dolayısıyla düzcam sektörü ülke ekonomisi için itici güçlerden birini oluşturuyor. Bu noktada biz de bir üretici olarak ekonomik ve sektörel gelişim adına üzerimize düşeni yaparak yatırımlarımıza devam edecek ve güçlü ihracat kanalımızla dünyanın her yerine ulaşmayı sürdüreceğiz.”

Yorglass Manisa Fabrikası.

BEYAZ EŞYA SEKTÖR LİDERLERİNE CAM ÜRETİYOR
Düz cam ticareti ve endüstriyel cam işleme sektörünün “dekoratif cam, ticari soğutucu ve beyaz eşya kollarında” faaliyet gösteren Yorglass; 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk ısıcam tesisini kurdu.  1989’da Türkiye’de ilk dekoratif cam üretimini gerçekleştirdi ve Bolu’da Beyaz Eşya camı üretim tesisini faaliyete geçirdi. 1995’te Yorim Gebze tesisiyle büyümesine ivme kazandıran firma 2003’te Beyaz Eşya İş Ünitesi’ni sattı. Müşterilerinden gelen yoğun talep üzerine Bolu Beyaz Eşya işletmesiyle 2012’de sektöre döndü. Beyaz eşya sektör liderlerine hizmet sunan Yorglass’ın 2015’te Eskişehir, 2017’deyse Bolu’da ikinci fabrikası devreye girdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir