Connect with us

Gündem

“SABANCI VAKFI 2021 HİBE PROGRAMI” BAŞVURULARI BAŞLIYOR…

Sabancı Vakfı 2021 Hibe Programı başvuruları 4 Ocak’ta başlıyor. Vakıf; 14 yılda 173 projeye 28 milyon Tl’nin üzerinde hibe desteği sağladı. Vakfın Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplumsal ihtiyaçlara çözüm aramanın” çok önemli olduğunu vurguladı. 

 

Sabancı Vakfı’nın “kadın, genç ve engelli bireylerin eşit fırsatlarda, topluma aktif katılımlarını sağlamak amacıyla” sürdürdüğü “Hibe Programı’na başvurular 4 Ocak-10 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. Programda; sivil toplum kuruluşlarının “Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi”, “Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması” ve “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi” alanlarındaki projelerine destek veriliyor.

COVİD-19 DİKKATE ALINARAK PROJE KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Hibe Programı’na başvuracak kurumlardan “toplumsal hayata katılımda maruz kalınan ayrımcılıklarla mücadele eden” ve “eğitim yoluyla bireylerin güçlenmelerini destekleyen” içerikte projeler hazırlaması bekleniyor. Bu yıl, Covid-19 salgını dikkate alınarak, “uzaktan eğitimin niteliğinin iyileştirilmesi” ve “uzaktan eğitime erişimin sağlanmasını destekleyici çalışmalar” da programa dahil edilecek.

Nevgül Bilsel Safkan-Sabancı Vakfı Genel Müdürü

“KESİNTİSİZ HİBE DESTEĞİ VEREN TEK VAKIFIZ”
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, vakfın “sivil toplumun güçlenmesi” ve “toplumsal gelişmeye katkıda bulunma” hedefiyle hibe programını hayata geçirdiğini ifade etti: “46 yıldır toplumsal gelişme için çalışıyor ve bu hedefimizin gerçekleşmesi için sivil toplumun desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’de sivil topluma 14 yıldır kesintisiz hibe desteği veren tek vakıf ünvanıyla Hibe Programlarımızı sürdürüyor ve toplumsal gelişimin sadece kamunun değil, sivil toplumun da sorumluluğu olduğuna inanıyoruz.”

 

 

“TOPLUMSAL İHTİYAÇLARA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE ÇÖZÜM ARIYORUZ”
Bugüne kadar 14 yılda 173 projeye 28,5 milyon TL destek verdiklerini dile getiren Safkan, “Desteklediğimiz tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplumsal ihtiyaçlara çözüm aramanın ve bunun sonucunda yüz binlerce kişinin hayatına dokunmanın önemi çok büyük. Bunu her sene daha iyi anlıyoruz. Sabancı Vakfı olarak Hibe Programı’nın 2021 senesinde de yeni projelerle yol alacağımız ve destek vereceğimiz kurumların hikayelerinin bir parçası haline geleceğimiz için çok mutluyuz” dedi.

300 BİN TL’YE KADAR DESTEK
Vakıf, bu yıl kabul edilen projelere 100 bin TL ile 300 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak. Katılmak isteyen sivil toplum kuruluşları en az bir ortakla başvuru yapabilecek. Desteklenecek projelerin en erken 26 Temmuz 2021’de başlayıp en geç 25 Temmuz 2022 tarihinde sona ermesi ve temel faaliyetlerinin “Türkiye sınırları içerisinde” gerçekleştirmesi gerekiyor. Hibe Programı başvuruları hakkında detaylı bilgi http://www.sabancivakfi.org  adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir