Connect with us

Finans & Ekonomi

TAM FAKTORİNG “TAM FİNANS” İSMİYLE BÜYÜYECEK

Türkiye’de faktoring sektörünün önde gelen şirketlerinden Tam Faktoring, faaliyetlerine “Tam Finans” ismiyle devam etme kararı aldı. Esnaf ve KOBİ’lere finansal desteğini Covid-19 salgını sürecinde de sürdüren “Tam Finans”, 2020’yi yüzde 25 büyümeyle kapatacak. Tam Finans CEO’su Hakan Karamanlı, ticaretin finansmanında “dünyanın en iyisi” hedefiyle ilerlediklerini ifade etti. 

 

Bünyesindeki Ar-Ge merkezinde geliştirdikleri ürünleri “saniyeler içinde” müşterilerine sunduklarını ve “Tam doğru işi yapar, işini doğru yapar!” sloganını benimsediklerini kaydeden Tam Finans CEO’su Hakan Karamanlı “İşimizi doğru ve iyi yaptığımız için büyüyoruz. Yenilikçiyiz; sürekli yeni ürün ve iş birlikleri yapıyoruz. Başarımızın ardında da bu değişim ve gelişim heyecanı yatıyor. Bu değişimi baz alarak yolumuza ‘Tam Finans’ adıyla edeceğiz.” dedi.

“ODAK NOKTAMIZ KOBİ VE ESNAF”
Karamanlı odak noktalarında KOBİ, esnaf ve küçük işletmelerin yer aldığını belirtti: “Müşterilerimizin yüzde 60’ı banka müşterisi değil. Bu işletmelere, faturalı alacakları karşılığında, herhangi bir bilanço büyüklüğü veya ciro kriterine bakmaksızın faktoring hizmeti veriyoruz. Müşterilerimiz kesinlikle önyargı ile bakmıyoruz, hiçbir genelleme yapmıyoruz. Arkadaşlarımız kapı kapı dolaşıp, bu işletmelerin ayağına kadar giderek, nakit ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyor. 8 yıl gibi kısa sayılacak bir geçmişte, 110 bin firmayla iş yaparak müşteri sayısında açık farkla lider konumuna geldik.”

“TEKNOLOJİYİ EN ETKİN KULLANAN 100 KURUMDAN BİRİYİZ”
Hem bir finans kuruluşu hem de bir fintech şirketi olduklarının altını çizen Karamanlı, 2017 yılında “dünya genelinde teknolojiyi en etkin kullanan 100 kurumdan biri” seçildiklerini söyledi: “Teknoloji kullanmanın ötesinde teknoloji geliştiren bir şirketiz, üstelik geliştirdiğimiz teknolojiler şirketimizin iş yapış şeklini ve hatta organizasyon yapımızı bile belirliyor.”

Hakan Karamanlı-Tam Finans CEO’su

“GELİŞTİRDİĞİMİZ SİSTEMLE RİSKİ YÖNETTİK”
Banka ve diğer finans şirketlerinin salgın sürecinde, kredi riski endişesi nedeniyle “bekle-gör” yaklaşımıyla hareket ettiklerini hatırlatan Karamanlı, şunları dile getirdi: “Ar-Ge merkezinde geliştirdiğimiz analitik kredi karar ve izleme altyapımız önümüzü görmemizi ve riski bilerek yönetmemizi sağladı. Bu sayede kredi kalitesi ile ilgili hiçbir endişe yaşamadık ve tüm dikkatimizi çalışanlarımızı koruyarak müşterilerimize daha fazla destek sağlamaya verdik. KOBİ’lerimiz Covid-19 salgınında tehlikeyi göze alarak çalışmaya devam ettiler, onlar çalışırken biz de onları yalnız bırakmadık. Sahada kalmanın da çok artısını gördük.”

“İŞLEMLERİN YARISI UZAKTAN YAPILIYOR”
Karamanlı, faktoring hizmetlerinde “elektronik sözleşme” yapılabilmesine ilişkin kanun değişikliğinden itibaren işlemleri uzaktan sürdürdüklerini kaydetti: “Bu sürecin hazırlıklarına 1 sene önceden başlamıştık. Bugün işlemlerimizin yarısını uzaktan, ıslak imza olmaksızın yapıyoruz. Bu sayede hem müşteri ve çalışanlarımızı koruyup hem de çok daha hızlı işlem yapıyor olmaktan dolayı mutluyuz.”

“BU YILI YÜZDE 25 BÜYÜMEYLE KAPATACAĞIZ”
Tam Finans’ın salgın döneminde büyümeye devam ettiğinin altını çizen Karamanlı, “İstikrarlı bir büyüme çizgimiz var. Bu çizgi, Covid-19 salgın döneminde de bozulmadı. 2019 yılında 4, bu yıl içinde 2 yeni şube açtık. 2020 yılını yüzde 25 büyümeyle kapatacağız.” dedi.

“AMACIMIZ: TİCARET FİNANSMANINDA DÜNYANIN EN İYİSİYİZ DİYEBİLMEK”
Karamanlı, KOBİ’ler için ticaret finansmanında “dünyanın en iyisi” olmayı hedeflediklerini açıkladı: “Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz kredi skor kartı ile 1.000’in üzerinde kriter üzerinden sorgulama ve skorlama yapıyoruz. Bu yolla çeki veya faturayı alıp almayacağımıza karar veriyoruz ve skorlamaya göre risk bazlı fiyat teklif veriyoruz. Sektörde bir ilke imza attığımız mobil uygulama ile faturalı çeklerin finansmana uygunluğunu 7/24 anında sorgulama imkanı sağlıyoruz. Her dakika 1 işlem yapıyoruz üstelik bu işlemlerimizin yüzde 75’ini insan eli değmeden gerçekleşiyor Bu yapının arkasında çok ciddi bir teknoloji altyapısı, fintech duruşu var.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir