Connect with us

Finans & Ekonomi

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE VEFA ÖDÜLLERİ…

9’uncu Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Anma Ödülü, TÜBİTAK kurucu Genel Sekreteri, TÜBİTAK MAM’ın kurucu Direktörü, Bilim ve Teknolojiden sorumlu Devlet eski Bakanı Prof. Mehmet Nimet Özdaş’a; Onur Ödülü, Türkiye Bilişim Vakfı kurucusu Faruk Eczacıbaşı’na; Üstün Hizmet Ödülü ise başta yerleşkesinin yapılması İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ)pek çok katkıda bulunan Ülkü Arıoğlu’na verildi.

 

Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) 2020 Ödülleri, online gerçekleşen 25-29 Kasım tarihli ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı Ve Üniversite-Sanayi İş Birliği Ulusal Kongresi’nin ilk gününde açıklandı. Prof. Dr. Duran Leblebici başkanlığındaki jüri; Netaş CEO’su Müjdat Altay, BİM Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, Doç. Dr. Cemil Arıkan ve Prof. Dr. Candeğer Yılmaz gibi isimlerden oluşuyor.

Prof. Dr. A. Hamit Serbest-Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Yönetim Kurulu Başkanı

“YENİLİKÇİLİK VE BİLGİYİ TAKİP GEREKİYOR”
Kurum ve kuruluşların sürdürülebilirlik için “yenilikçiliği”, yenilikçilik için de “bilgiyi” takip etmeleri gerektiğini belirten ÜSİMP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Hamit Serbest, “Dolayısıyla, kurum ve kuruluşlar yeni bilginin üreticisi konumundaki üniversitelerle iş birliği yapmak zorunda. Bu konu sadece Türkiye değil tüm ülkeler için geçerli.” dedi.

ÜSİMP ÖDÜLLERİ ÜÇ KATEGORİDE VERİLİYOR
Onur, Üstün Hizmet ve Anma kategorilerindeki ödüller “çalışma hayatları süresince kurum ve kuruluşları dışında bireysel sorumluluk alarak üstlendikleri görevler ve gösterdikleri üstün gayretle; üniversite-sanayi (ÜSİ) faaliyetlerine stratejik düzeyde yön verilmesinde katkı sağlayan” kişilere takdim ediliyor.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir