Connect with us

Finans & Ekonomi

DİJİTAL DÖNÜŞÜM YATIRIMLARI ACİLİYET KAZANDI…

Capital ve Ekonomist dergilerince Vodafone Business sponsorluğuyla düzenlenen ve Covid-19 salgını sebebiyle online platforma taşınan CEO Club Summit’e katılan banka CEO’ları; sektörün 2021 ajandası, hedef ve beklentilerine dair açıklamalar yaptı. “Bankacılık 2021 Ajandası“ başlıklı panelin moderatörlüğünü üstlenen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, “Covid-19 salgını sürecindeki değişimler sonucunda, ‘işletmelerin hayata geçirmesi gereken dijital dönüşüm yatırımlarının’ salgın öncesine göre daha da aciliyet kazandığını” vurguladı.

 

CEO Club Summit Bankacılık Zirvesi, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın’ın bankacılık sektörünün 2020 yılını değerlendirdiği ve gelecek vizyonu hakkında bilgiler aktardığı konuşmayla başladı.

2021’E DAİR ÖNGÖRÜ VE HEDEFLERİ ANLATTILAR
Ardından; Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin’in moderatörlüğüyle “Bankacılık 2021 Ajandası“ başlıklı panel gerçekleşti. Panelde; Citibank Türkiye CEO’su Emre Karter, Alternatif Bank CEO’su Kaan Gür, Halkbank CEO’su Osman Arslan ve Garanti BBVA CEO’su Recep Baştuğ sektördeki gelişmeleri ve 2021 yılına ilişkin öngörü ve hedefleri anlattı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM YATIRIMLARI ACİLİYET KAZANDI
Meltem Bakiler Şahin, “Covid-19 salgını sürecindeki değişimler sonucunda, ‘işletmelerin hayata geçirmesi gereken dijital dönüşüm yatırımlarının’ salgın öncesine göre daha da aciliyet kazandığının” altını çizdi.

Meltem Bakiler Şahin-Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

“HER ÖLÇEĞE UYARLANABİLEN TEKNİK ÇÖZÜMLERE İHTİYAÇ DUYULACAK”
“Yeni dünyada bütün sektör ve segmentlerde iş modelleri daha fazla dijitalleşecek ve şirketlerin her ölçeğe uyarlanabilen teknik çözümlere ihtiyacı olacak.” diyen Şahin, şunları söyledi: “İşletmeler maliyetleri azaltmak ve verimliliği artırmak için iş süreçlerinde gerekli dijitalleşme ve otomasyonu sağlamaya odaklanacak. Öte yandan Nesnelerin İnterneti sayesinde işletmelerin gelirlerinde, pazar paylarında, müşteri deneyimi ve çalışan üretkenliğindeki sağladıkları artış önümüzdeki dönemde de devam edecek.”

“İŞLETMELERİ GELECEĞİN DÜNYASINA HAZIRLIYORUZ”
Şahin, Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla “finanstan perakendeye her sektörün ihtiyaçlarına uygun çözümler sunduklarını” ve işletmeleri geleceğin dünyasına hazırladıklarını kaydetti: “Dijital çözümlerimizle verimlilik ve tasarruf imkanı sunarken bir yandan da en doğru kanalları kullanarak müşteri memnuniyetinin korunmasını sağlıyoruz. Türkiye’de banka ve finans kuruluşlarının da ‘dijital iş ortağı’ olarak, Nesnelerin İnterneti’nden bulut uygulamalarına, bina içi ağ çözümlerinden mobil iletişime, datacenter’dan siber güvenliğe kadar geniş bir alanda katma değerli çözümler sunuyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir