Connect with us

Finans & Ekonomi

FRANSA BÜYÜKELÇİSİ’YLE “SAĞDUYU” YEMEĞİ…

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Fransa İş Konseyi Başkanı Çağatay Özdoğru ve 8 konsey üyesi Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Hervé Magro’yu ziyaret etti. Her iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve gelecek dönemdeki iş birliği fırsatlarının ele alındığı buluşmada sağduyu vurgusu yapıldı.

 

DEİK Türkiye-Fransa İş Konseyi başkan ve üyeleri ile Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Hervé Magro’nun bir araya geldiği öğle yemeğinde iki ülke arasında son dönemde yaşanan gerginlikler ve ticari ilişkilerin geleceği konuşuldu.

“500 YILLIK KÖKLÜ İLİŞKİLERE SAHİP İKİ MÜTTEFİK ÜLKE”
DEİK Türkiye-Fransa İş Konseyi Başkanı ve Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru; Türkiye ve Fransa’nın “500 senelik köklü ilişkilere sahip iki müttefik ülke” olduğunu ve aralarındaki “güçlü ekonomik ilişkilerin her daim yapıcı bir rol oynadığını” söyledi.

Çağatay Özdoğru- DEİK Türkiye-Fransa İş Konseyi Başkanı- Esas Holding CEO’su

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNEMLİ AMA SINIRSIZ DEĞİL”
“Elbette, ifade özgürlüğünün önemli olduğuna ancak sınırsız olmadığına inanıyorum.” diyen Özdoğru, şunları dile getirdi: “Karşılıklı hassasiyetlerimizin göz önünde bulundurulması, kazan-kazan perspektifine dayalı ekonomik ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesine yardımcı olacaktır. Son dönemde iki ülke arasında en üst seviyeden verilen ılımlı mesajların iş dünyalarımıza da olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Sağduyulu olmak ikili ilişkilerimiz için önem teşkil ediyor.”

Konseyin çalışmaları hakkında bilgi veren Özdoğru, “her iki ülkenin ilişkilerine olumlu yansıyacak faaliyetler çerçevesinde her türlü destek ve çabayı göstermeye hazır olduklarını” ifade etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir