Connect with us

Finans & Ekonomi

GIDA SEKTÖRÜNÜN ROTASI WORLDFOOD İSTANBUL’DA BELİRLENECEK

28’inci Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul, binden fazla markanın katılımıyla 25-28 Kasım tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek. Gıda sektörünün önde gelen firmaları ve isimleri fuarda sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

 

Gıda ekonomisinin değişen dinamikleri, “yeni normalle” birlikte ithalat ve ihracatta 2021 yılı için belirlenecek yöntemler, gastronomi alanındaki gelişmeler, uluslararası rekabetteki son durum, değişen tüketici alışkanlıkları ve sektöre dair veriler 28’inci WorldFood İstanbul Fuarı’nda dört gün boyunca en ince detaylarına kadar tartışılacak.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), d.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management), Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD), Favori Lezzetler, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) BRCGS, World Gourmet Society (WGS) ve Aşçılar Derneği’nin desteklerini sunduğu fuardaki Şov Mutfağı’nın bu yılki sponsoru Öztiryakiler.

2021’İN GIDA YOL HARİTASI ÇİZİLECEK
Uluslararası tecrübeye sahip önemli isimlerin yer alacağı 25-28 Kasım tarihleri arasındaki fuarda, “2021 yılı için gıda sektörünün yol haritası, yeni satış taktikleri oluşturması ve tüketicinin memnuniyet seviyesini artırılması” konularına dair güncel bilgiler paylaşılacak.

COVİD-19 SONRASI GIDA EKONOMİSİ…
Fuarın açılış günü 25 Kasım’daki “Başkanlar Forumu: Gıda Sektörü 2021 Gündemi” başlıklı panelde panelde İHBİR Başkanı ve Simit Sarayı Onursal Kurucu Başkanı Haluk Okutur ile
ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz bir araya gelecek. Gazeteci Aslı Şafak moderatörlüğündeki panelde Covid-19 sonrası gıda ekonomisi ile ithalat, ihracat ve bakanlık destekleri değerlendirilecek.

OLASI GIDA KRİZİNE KARŞI ÇÖZÜM YOLLARI
Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat’ın yöneteceği “Sürdürülebilir Tarım ile Sıfır Açlık” konulu panelde, gıda teknolojisine yatırımların önemi ve yaklaşan krize çözüm vadeden teknolojiler ve uygulamalar konuşulacak. Sütaş ile SKD Türkiye’nin Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) İş Geliştirme Müdürü Selen İnal ve Anadolu Meraları Genel Koordinatörü Yasemin Kireç tecrübe ve önerilerini aktaracak.

GIDA TEDARİK ZİNCİRİ ELE ALINACAK
“Gıdaya Erişim: Kriz zamanlarında Gıda Tedarik Zinciri” panelinde gıdaya erişilebilirlik, çiftçi refahı, online alışveriş ve fiziki mağazalar gündeme gelecek. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Migros Ticaret A.Ş. Meyve Sebze ve Et Pazarlama Direktörü Ekmel Nuri Baydur ve Kök Projekt Kurucu Ortak ve CEO’su Semi Hakim, tedarik zincirini kırılmaz hale getirmek için yaptıkları çalışmalardan söz edecek.

DEĞİŞEN TÜKETİCİ DAVRANIŞLARININ ETKİSİ
27 Kasım’daki “Güvenilir Süper Gıdalar Artık Yeni Akım mı?” başlıklı panelin moderatörü Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği Başkanı Samet Serttaş. XSights Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Çiğdem Penn, Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı ve Diyetisyen Nihal Tunçer, değişen tüketici davranışlarını, güvenilir gıda ve süper gıda pazarının gelişimini, bitki temelli beslenme ve geleceğin tarım ekosistemini irdeleyecek.

“FOOD TECH GARAGE MARATON” İLE KAPANIŞ…
Fuarın son günü 28 Kasım’da “Food Tech Garage Maraton” sunumlarında, gıda sektörünün öncü yerli girişimcileri tecrübelerini ve başarı öykülerini anlatacak. Konferans programının yanı sıra, Food Master’s Class, Food Tech Garage, Show Mutfağı Tarif Atölyeleri ve Türkiye “Şefin En İyi Tabağı Yarışması” gibi içeriklerin yer alacağı fuarla ilgili tüm detaylar https://www.worldfood-istanbul.com/ adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir