Connect with us

Finans & Ekonomi

“2021, MICE SEKTÖRÜ İÇİN HİÇ OLMADIĞI KADAR YOĞUN GEÇECEK”

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamındaki seyahat yasakları ve karantina uygulamaları sebebiyle faaliyetleri duran MICE (kongre ve toplantı turizmi) sektörü, normalleşme döneminde toparlanmaya başladı. Dorak MICE Grup Direktörü Tuğçe Aydemir, zorlu bir süreç geçirseler de şu andaki verilerle geleceğe umutla bakabildiklerini söyledi.

 

Tüm sektörler gibi turizmin de Covid-19 salgınının olumsuz etkisini derinden hissettiğini belirten Dorak MICE Grup Direktörü Tuğçe Aydemir, “2020 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığımız pek çok etkinliğimiz 2021 yılına ertelendi ya da iptal edildi. Karantina dönemi bizler için yeni turizm düzenine geçiş, geliştirme ve geleceği değerlendirirken teknoloji ile yeni alternatifler yaratma süreci olarak geçti. Normalleşmeyle birlikte ertelenen etkinliklerin yeniden düzenlenmeye başladığını, yeni etkinlikler için planlamalara geçildiğini görüyoruz.” dedi.

Tuğçe Aydemir-Dorak MICE Grup Direktörü 

DÜNYA TURİZM GELİRİNİN YÜZDE 30’U MICE’DEN
Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30’unun MICE’den (kongre ve toplantı turizmi) elde edildiğinin altını çizen Aydemir, 16-18 Eylül tarihleri arasında önde gelen teknoloji firmalarından birinin motivasyon toplantısını Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 tedbirlerine azami ölçüde uyarak gerçekleştirdiklerini kaydetti: “Antalya Belek’teki etkinliğe 200 kişi katıldı. Bu etkinliğimiz gibi pandemi döneminde yapılması planlanan fakat ertelenen pek çok organizasyonumuz bizlere geri dönüş yapıyor. Önümüzdeki yılın hiç olmadığı kadar yoğun geçmesini bekliyoruz.”

“KORONAVİRÜS GERÇEĞİ UNUTULMAMALI”
Covid-19’un ciddiyetini kavradıklarını ve tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Aydemir, sözlerine şu önemli uyarıyı ekledi: “Normalleşme süreci Koronavirüs gerçeğinin unutulacağı bir dönem olmamalı.”

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30’u MICE etkinlikleriyle (kongre ve toplantı turizmi) elde ediliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir