Connect with us

Finans & Ekonomi

HADIMKÖY’E AVRUPA YAKASI’NIN EN BÜYÜK GÜNEŞ SANTRALİ…

Mars Logistics, 1 milyon dolarlık yatırımla Avrupa Yakası’nın en büyük GES (Güneş Enerji Santrali Sistemi) projesini hayata geçiriyor. Şirkete ait Hadımköy Lojistik Merkezi’nin 12 bin 98 metrekarelik çatı alanı, proje kapsamında 4914 adet fotovoltaik güneş paneliyle kaplanacak.

 

Hadımköy Lojistik Merkezi Çatı Üstü Güneş Enerji Santrali, 2 MW kurulu güce sahip olacak ve yıl boyunca 2,5 MWh/yıl elektrik üretecek. “Doğaya saygılı iş anlayışı ile sürdürülebilirlik” hedefiyle oluşturulan GES Projesi’nin 1 Ekim 2020 tarihinde tamamlanması öngörülüyor.

“PROJE, LOJİSTİK MERKEZİ NŞAATINDAN BERİ GÜNDEMİMİZDE”
Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, Çatı Üstü Güneş Enerji Santrali’nin, Hadımköy Lojistik Merkezi’nin inşaat sürecinden beri gündemlerinde olduğunu belirtti: “2019 yılında stratejik eylemlerimize dahil ederek hayata geçirdiğimiz, aynı zamanda küresel sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden de birden çok amaca hizmete edecek tesis; küresel kalkınma hedefleri, sürdürülebilirlik projelerimiz ve yaşam döngüsü bakış açımızla şekillendi.”

Garip Sahillioğlu-Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı

DOĞAYA OLUMLU ETKİLERİ KISA VADEDE GÖRÜLECEK
Sahillioğlu, projenin doğaya olumlu etkilerini kısa vadede görüleceğini söyledi: “Projeyi, yenilenebilir enerjinin genel avantajlarının yanı sıra, çevreyi fosil enerji teknolojilerine göre çok daha az etkileyen temiz enerji kaynağı olması, sonsuz enerji kaynağı üretmesi, sera etkisi ve küresel ısınmaya pozitif etkileri nedeniyle tercih ettik. Proje kapsamında üretilecek elektriğin karşılığı olarak yıllık 1 milyon 133 bin 63 ton karbondioksit kurtarılacak ve yıllık 94 bin 469 adet, 25 yıl sonunda ise 2 milyon 361 bin 725 adet ağaca karşılık emisyon azaltımı olacak.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİNE HİZMET EDECEK
Hayata geçirecekleri projeyle Birleşmiş Milletler’in (BM) belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden 7’sinin pratiğe dönüşeceğini dile getiren Sahillioğlu, “Direkt olarak ‘Erişilebilir ve Temiz Enerji’ ile ‘İklim Eylemleri’; dolaylı olarak ise ‘İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme’, ‘Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı’, ‘Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları’, ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’ ve ‘İşbirliklerini Geliştirme’ hedeflerine hizmet etmiş olacağız.” dedi.“

“EKOLOJİK DENGEYİ KORUMAK VE KARBON EMİSYONLARINI AZALTMAK İÇİN”
Mars Logistics’in “ekolojik dengeyi korumak ve karbon emisyonlarını azaltmak için” tüm çalışmalarında çevre dostu teknoloji kullandığını, örneğin 2019 yılında taşımacılıkta tercih ettiği Intermodal yöntemiyle 18.7 milyar kilogram karbondioksit salınımını önleyerek 1 milyon 560 bin ağacı kesilmekten kurtardığını ifade eden Sahillioğlu, bu konudaki faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri de aktardı: “Kağıt atıklarımızın geri kazanımıyla sadece 2016-2020 yılları arasında 9.168 adet ağacın kesilmesini önledik. 2006 yılından beri ÇEKÜL, TEMA ve Ege Orman Vakfı iş birliği ile Çatalca, Manisa ve Çanakkale’de 5.200 fidan dikerek Mars Ormanları oluşturduk. Düzenlediğimiz sosyal sorumluluk projemiz ile atık yağların geri kazanılmasını sağlayarak milyonlarca litre temiz suyun kirlenmesini önledik. Hadımköy Lojistik Merkezi’nde yağmur suyu toplama projemiz sayesinde yağmur sularının ayrı toplanmasını sağlayarak çevresel peyzaj başta olmak üzere kampüsün çeşitli su ihtiyacını buradan karşılamaktayız. Lojistik depolarımızda ise klasik tahta palet yerine geri kazanılmış kağıttan üretilmiş kağıt paletler kullanmaktayız.”

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir