Connect with us

Finans & Ekonomi

“TÜRK CRUISE TATİLİ SEKTÖRÜ İÇİN TARİHİ HAMLE”

1996 yılından beri kruvaziyer otel işletmeciliği yapan Miray International – Miray Cruises, lüks yolcu gemisi satın aldı. Türk şirketi bundan böyle İtalyan ve Yunan firmalarının güçlü olduğu Akdeniz’deki cruise tatili sektöründe kendi gemisiyle faaliyet gösterecek.

 

Türkiye’nin dünya genelinde 40 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan cruise tatili sektöründen yeterince pay alamadığını ve “Türk şirketlerinin sektörde güçlü olabilmeleri için kendi gemilerine ihtiyacı olduğunu” belirten Miray International – Miray Cruises Genel Müdürü Ahmet Yazıcı, gerçekleştirdikleri lüks gemi yatırımını “Türk cruise sektörü için tarihi bir hamle” diye niteledi.

Ahmet Yazıcı-Miray International – Miray Cruises Genel Müdürü

“KİRALIK GEMİLERLE SÜREKLİLİK SAĞLANAMIYOR”
“Cruise; çok büyük bir sektör ve Akdeniz’de bu büyüklükten en çok payı İtalyan ve Yunan şirketleri alıyor. Türk şirketleri faaliyetlerini kiralık gemilerle sürdürdüğü için süreklilik sağlanamıyor.” diyen Yazıcı, imza attıkları lüks gemi yatırımının uluslararası rekabette ellerini güçlendireceğini söyledi.

“164 METRE VE 1000 YOLCU KAPASİTELİ”
Yazıcı, Kuşadası’nda hizmete hazır halde bekleyen Miray Cruise adlı geminin kısa süre içinde turlara başlayacağını açıkladı: “Akdeniz’in en gözde seyahat gemilerinden biri. 164 metre uzunluğunda. 400 yolcu kabini (lüks oda) var. 1000 yolcu kapasitesine sahip. Ege ve Akdeniz’de yolculuk edecek gemi Türk konseptinde servis ve yemek standartlarıyla hizmet vererek farkını ortaya koyacak.”

“COVID-19 SALGININDA EN GÜVENİLİR TATİL SEÇENEKLERİNDEN BİRİ”
Cruise tatilinin Covid-19 salgını sürecinde en güvenilir seçeneklerinden biri olduğunu ifade eden Yazıcı, konuya ilişkin şu bilgileri aktardı: “Gemi içindeki misafirler ve hizmet sunan görevliler, önlemler dâhilinde içeri alınmış sağlık kontrolleri yapılmış kişilerdir ve gemiye alınan herkesin koronavirüs testleri yolculuktan hemen önce yapılır. Gemiye giriş anından, turun bitimine kadar Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ve Sağlık Bakanlığımızın önerdiği tüm önlemler ve kurallar gemide disiplinle uygulanmaktadır. Cruise seyahatleri boyunca yolcu ve mürettebatın sağlık durumu hem liman otoriteleri hem de gemi yönetimindeki sağlık ekibi tarafından sürekli gözlemlenmektedir. Bu kişiler gemi içinde dışarıyla etkileşim halinde olmadığı için hiçbir görevli ya da misafir bir başkası için tehlike arz etmez.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir