Connect with us

Araştırma ve Raporlar

GENÇLERİN YÜZDE 25,1’İ HİÇ SPOR YAPMIYOR

‘Türkiye’nin Gençleri Spor Alışkanlıkları’ araştırmasına göre 15-30 yaş aralığındakilerin yalnızca yüzde 22,9’u düzenli olarak sportif aktivite içinde. Ankete katılan gençlerin yüzde 25’inin kilosu idealin üzerinde. Yüzde 66,5’inin e-spor hakkında bilgisi yok; bilenlerin de büyük çoğunluğu ilgi duymuyor.

 

 

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun (TGSP) 26 şehirde gerçekleştirdiği ‘Türkiye’nin Gençleri Spor Alışkanlıkları’ araştırmasına 15-30 yaş aralığındaki 2500 kişi katıldı.

SADECE YÜZDE 22,9’UNUN DÜZENLİ SPOR ALIŞKANLIĞI VAR
Araştırmada şu sonuçlara ulaşıldı:
-Gençlerin yüzde 22,9’unun düzenli spor alışkanlığı bulunuyor, yüzde 25,1’i hiç spor yapmıyor, yüzde 50’sinini aşan bölümü amatör olarak sporla uğraşıyor. En çok tercih edilen amatör sporlar yürüyüş, fitness, futbol ve koşu.

4 GENÇTEN BİRİNİN KİLOSU İDEALİN ÜZERİNDE
-Ankete katılan her 4 gençten birinin kilosu idealden fazla.
-Gençler spor branşları arasında en çok futbola ilgi duyuyor. Futbolu basketbol izliyor.
-Katılımcıların yüzde 32,2’si Galatasaray, yüzde 23,1’i Fenerbahçe ve yüzde 18,3’ü Beşiktaş taraftarı. Yüzde 19,2’i herhangi bir takımı desteklemiyor.

YÜZDE 66,5’İ E-SPOR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİL
-Gençlerin yüzde 66,5’i online oynanan e-spor’a ilişkin bilgi sahibi değil. Bilgisi olduğunu kaydedenlerin ezici çoğunluğu ise ilgi göstermiyor. Yüzde 64,9’u dijital sporların gelişmesine olumlu bakıyor.

YÜZDE 81,4’Ü HERHANGİ BİR ENSTRÜMAN ÇALAMIYOR
-Gençlere müzikle ilgili sorular da yöneltildi. Yüzde 81,4’ü herhangi bir enstrüman çalamadığını belirtti. Enstrüman kullandığını söyleyen yüzde 18,6’nın geneli gitar çalıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir