Connect with us

Finans & Ekonomi

İTÜ’DEKİ KADIN YAPAY ZEKA ARAŞTIRMACILARINA DEEPMIND’TAN BURS DESTEĞİ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), “yapay zekâ araştırmaları ve gerçek hayat uygulamaları” konusunda dünya çapında lider kuruluşlardan DeepMind ile iş birliğine gidiyor. Bu çerçevede İTÜ Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programlarındaki kadın araştırmacılara burs sağlanacak. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, yapay zeka çalışmalarına yönelik desteğin “öğrencilerin birikimini artıracağını ve Türkiye’deki araştırmalara büyük katkısı olacağını” belirtti.

 

DeepMind bursları, maddi yetersizlik sebebiyle lisansüstü çalışmalara devam edemeyecek durumdaki öğrencilere yüksek lisans ve doktora fırsatı sunuyor. Programa finans desteğinin yanı sıra, “DeepMind’ın organize ettiği endüstriyel etkinliklere katılım imkanı”, “uluslararası konferanslar için seyahat yardımı” ve “DeepMind araştırmacılarından mentörlük alma hizmeti” de dahil.

Prof. Dr. İsmail Koyuncu

“İTÜ, DEEPMIND’LA İŞ BİRLİĞİ İÇİN İDEAL ORTAK”
Üniversitesindeki Bilgisayar Mühendisliği Bölümü yüksek lisans ve doktora öğrencileri de bu önemli burs kapsamına dahil olan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu “İTÜ, yapay zekâ uygulamalarında Türkiye’de lider konumundan dolayı dünyanın önde gelen yapay zekâ şirketlerinden DeepMind ile iş birliği için ideal ortaktır. Bu iş birliği öğrencilerimizin yapay zekâ alanındaki birikimini desteklerken, aynı zamanda ülkemizdeki yapay zekâ araştırmaları ekosistemine büyük katkı yapacaktır. İTÜ olarak kadın araştırmacıların bilimsel dünyada görünürlüğünü arttırma konusunda çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Obum Ekeke-DeepMind 

“KADIN ARAŞTIRMACILARI CESARETLENDİRMEK İSTİYORUZ”
DeepMind Eğitim ve Üniversite İş Birlikleri Sorumlusu Obum Ekeke, “İTÜ’yle ilişkilerini burs programı ile güçlendirmekten” mutluluk duyduklarını ifade etti. Ekeke, gelecek nesil yapay zekâ araştırmacılarının olaya değişik bakış açıları getirmek zorunda olduğunu söyledi: “Bu yüzden de araştırmacı kitlesi çevremizdeki dünyayı temsil edebilmelidir. Lisansüstü eğitimindeki finansal bariyerleri kaldırarak ve mentörlük desteği vererek, kadın araştırmacıların lisansüstü eğitimine devam edebilmesini ve daha fazla öğrencinin lisansüstü araştırmalarında yapay zekâ alanında çalışmasını cesaretlendirmek istiyoruz.”

Burs başvurularını İTÜ Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordine ediyor. İlgili adres şöyle: https://ai.itu.edu.tr/deepmind-scholarship/

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir