Connect with us

Finans & Ekonomi

E-SPOR VE GAMİNG SEKTÖRÜ HIZLA BÜYÜYOR

Gaming sektörü, ülkemizde de hızla gelişiyor. Sektörün büyüklüğü 2019 yılı verileriyle dünyada 140 milyar dolar, Türkiye’de ise tahmini 1 milyar dolara ulaştı. Covid-19 salığını sürecinde küresel ölçekte yüzde 200 büyüme kaydettiği belirtiliyor. Gerçekleştirdiği organizasyonlar ve sponsorluklarla sektöre öncülük eden incehesap.com; bu alanda kariyer yapmak isteyen e-sporculara tam destek veriyor.

 

Önceleri hobi statüsündeki e-spor; günümüz gençleri ve gelecek nesiller için artık önemli bir kariyer fırsatı ve “gamer”lık gözde mesleklerden biri. Çoğunluğu 14-17 yaş aralığındaki e-sporcular dünya genelinde yaklaşık 600 milyonluk bir seyirci kitlesine sahip. Daha şimdiden milyonlarca dolarlık kazançtan söz ediliyor. Araştırmalar ortaya koyuyor ki; sektörün gelişmesinde e-sporcular kadar izleyicilerin de katkısı var.

PUBG DUO’DA 384 TAKIM MÜCADELE ETTİ
Türkiye’de e-sporun ilerlemesinde öncü rol oynayan İncehesap.com’un 2020 Mayıs’ta düzenlediği PUBG DUO Turnuvası, bu spora yönelen ilgiyi gözler önüne serdi. Bir ay süren turnuvada, 384 takım mücadele etti ve final maçını 13 bin kişi izledi.

İNCEHESAP’TAN 100’E YAKIN SPONSORLUK
İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, bu yepyeni alanı desteklemek amacıyla Beşiktaş Esports’un ana sponsorluğunu üstlendiklerini ve e-spor alanında bugüne dek 100’e yakın sponsorluğa imza attıklarını belirtti.

Nurettin Erzen-İncehesap.com Kurucu Ortağı

ALFA KUŞAĞI, E-SPORA Z KUŞAĞINDAN DAHA UYGUN
Türkiye’deki aktif e-sporcuların ağırlıkla 1995 yılı sonrasında doğan Z kuşağından oluştuğu bilgisini aktaran Erzen, “Ancak arkalarından e-sporculuğa çok uygun, yepyeni bir nesil geliyor: Alfa kuşağı. Bu kuşak gamer olarak sahne almaya başladıkça gaming sektörünün dinamikleri daha da gelişecek. Yalnızca e-spocuların değil, sektör etrafında yepyeni meslekler edinenlerin de yükselmesine tanıklık edeceğiz.” dedi.

GAMİNG, BAŞKA MESLEKLERİ DE ETKİLİYOR
“18-24 yaş arasındaki ziyaretçi sayımız, geçen seneye kıyasla yüzde 40’ın üzerinde, 2019’un ilk 6 ayına kıyasla ise yüzde 90 artış gösterdi. Bu oranlar yeni neslin e-spor ve gaming teknolojileriyle nasıl uyumlandıklarını net bir şekilde ortaya koyuyor.” diyen Erzen, İncehesap’ın Türkiye’de gaming için profesyoneller yetiştirme konusunda öncülük ettiğini söyledi: “E-spor organizasyonlarının yaygınlaşması, gaming alanında çalışacak başka mesleklerden profesyonellere olan ihtiyacı da doğuruyor. Yeni nesil gazeteciler, oyun yazılımı geliştiriciler, analistler gibi… Dolayısıyla gamer olmak, tek başına yükselen bir meslek olmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni mesleklerin doğması ya da mevcutların dönüşmesine de yardımcı oluyor.”

“BAZILARI DA ELON MUSK OLACAK”
Erzen, Alfa kuşağına ilişkin şunları da dile getirdi: “Alfa kuşağı hayatının daha erken dönemlerinde bilgiye ve teknolojiye erişim sağlarken, bir yandan da diğer kuşaklara göre daha uzun süre eğitim alacak. Pek çoğu, henüz okuldan mezun olmadan yüksek kazanç sağlayan, işini keyifle yapan birer e-sporcu olurken, bazıları da birer Elon Musk olacak. Yapılan araştırmalara göre 2025 yılına kadar dünyada 2 milyar Alfa nesli olması bekleniyor. Bunların yüzde 55’inin video içeriği üretmesi, yüzde 47’sinin elektronik üzerine yoğunlaşması, yüzde 43’ünün robotik alana ilgi duyması, yüzde 36’sının ise bilgisayar programcılığına yönelmesi bekleniyor.”

2010 ile 2030 ARASI DOĞUMLULAR
Avusturalyalı fütürist Mark McCrindle’ın haklarında ilk tanımlamayı yaptığı Alfa kuşağı, 2010 ile 2030 yılları arasında doğanları içine alıyor. Öncesindekilere nazaran teknolojiyle küçük yaşlarda etkileşime geçen bu kuşak gaming ve e-spor için en uygun nesil. Bilgiye erişme gücü açısından da şanslı. Hayatlarına entegre ettikleri tüm teknolojileri kişiselleştirebiliyor. Bir önceki Z kuşağından da daha dikkatli. İletişim kurarken yazmaktan ziyade görsel ifadeleri ve ses kayıtlarını tercih ediyor.

 

Elektronik ürünlerinde “en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş” anlayışıyla 2008 yılında kurulan e-ticaret platformu incehesap.com; “gaming hazır sistemlerden profesyonel oyuncu ekipmanlarına kadar” çok geniş bir yelpazede binlerce teknoloji ürünü sunuyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir