Connect with us

Reel Sektör

E-İMZA VE MOBİL İMZADA 16 YILLIK GÜVEN…

Özel sektörde, kamuda ve bireysel kullanımda zamandan ve maliyetten tasarruf ettiren e-imza; elektronik işlemlerde bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderene ait olduğunu ve inkâr edilemeyeceğinin de garantisi. Türkiye’de 16 yıl önce ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmetini sağlayan E-GÜVEN, ayda ortalama 1 milyon mobil imzalama ve 45 milyon e-imza doğrulama işlemi gerçekleştiriyor.

 

E-imzanın hukuki geçerliliği ıslak imzayla eş değer. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre e-imza sertifika sayısı 2014 yılının son çeyreğinde 1 milyon 290 bin 26 idi. 2019’un son çeyreğinde yüzde 205’lik artışla 3 milyon 940 bine yükseldi. Mobil imza sertifikası sayısı da söz konusu iki tarih arasında yüzde 73 artarak 357 bin 59’dan 618 bine çıktı.

İNTERNET KULLANIMININ YÜZDE 94’Ü MOBİL CİHAZLARLA
We Are Social 2020 raporu verileriyle Türkiye’de 62 milyon internet kullanıcısı var. Bu sayı ülke nüfusunun yüzde 74’ü. Kullanıcılar günde ortalama 7,5 saatlerini internette geçiriyor. İnternet kullanımının yüzde 94’ü mobil cihazlar üzerinden.

Can Orhun- E-GÜVEN Genel Müdürü

E-GÜVEN, MOBİL UYUMLU ÇÖZÜMLERE AĞIRLIK VERİYOR
Türkiye’de ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmetini sağlayan E-GÜVEN’in Genel Müdürü Can Orhun, mobil uyumlu çözümlere ağırlık verdiklerini belirtiyor: “İhtiyaç temelli ve fayda odaklı bakış açımızla 16 yıldır e-imza ve mobil imza hizmeti veriyoruz. Bu süreçte, sektörümüzdeki gelişmeleri yakından takip ederek yenilikçiliğin ön planda tutulduğu çözümleri hizmete sunduk. Müşteri ihtiyaçlarını doğru çözümleyip yenilikçi sonuçlar üreten tecrübeli ekibimizle hizmet sunmaya devam edeceğiz.”

GELİŞEN TEKNOLOJİYE UYGUN ÜRÜN VE HİZMETLER
2003 yılında kurulan E-GÜVEN, “bireyler ile kurumlara bilgi güvenliği ve elektronik imza konusunda dünya ölçeğinde öncü çözümler” sunuyor. Kurumlara özel projeler ve teknolojik ilerlemeler doğrultusunda “kullanıcı dostu ürün ve hizmetler” geliştiren E-Güven; ekolojik ayak izini azaltıp WWF-Türkiye kriterleriyle uyumlu hale gelerek “Yeşil Ofis” diploması almaya hak kazandı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir