Connect with us

Finans & Ekonomi

SALGIN SÜRECİNDE İLK EUROBOND TAHVİL İHRACI AKBANK’TAN

Covid-19 salgını sürecinde Türk bankacılık sektörünün ilk Eurobond tahvil ihracını Akbank gerçekleştirdi. 5,5 yıl vadeli 500 milyon ABD doları tutarındaki işlemin getirisi ve kupon oranı yüzde 6,80. Büyük ilgi gören tahvil ihracına 1.5 milyar dolarlık talep geldi.

 

 

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, pandemi sürecinde imza attıkları ilk Eurobond tahvil ihracına tutarın yaklaşık 3 katı talep gelmesinin “Akbank’ın uluslararası borçlanma işlemlerindeki uzmanlığının, başarılı borçlanma stratejilerinin ve yatırımcılarla olan güçlü networklerinin bir yansıması olduğunu” söyledi.

Hakan Binbaşgil-Akbank Genel Müdürü

GLOBAL RİSK ALGISININ ARTIĞI VE ÇALKANTININ YÜKSELDİĞİ BİR DÖNEMDE…
Salgın sebebiyle “global piyasalarda belirsizlikler ile risk algısının arttığı ve çalkantının yükseldiğini” ve bu gelişmelerin yatırımcı algısına da olumsuz yansıdığını ifade eden Hakan Binbaşgil, “Tüm dünya gibi ülkemiz de bu pandemi sürecinden doğal olarak etkilendi. Ancak açıklanan destek paketleri, kısıtlamaların gevşetilmesi ve alınan diğer tedbirlerle piyasaların açılmaya başladığını görüyoruz.” dedi.

“SENDİKASYONDAN SONRA EUROBONDDA DA AÇILIŞI AKBANK YAPTI”
Bu zorlu dönemde, Türk bankacılık sektörünün ilk Eurobond ihracını başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Binbaşgil, şunları dile getirdi: “Akbank olarak, birçok sendikasyon işlemlerinde olduğu gibi, Eurobond piyasasının da açılışını yapmış olduk. Piyasalarda volatilitenin yüksek olduğu bir dönemde gerçekleştirdiğimiz Eurobond ihracına yaklaşık 3 kat talep geldi. Bu güçlü talep yatırımcıların Türkiye, Türk Bankacılık Sektörü ve Akbank’ın yüksek büyüme potansiyeline duyduğu güvenin bir sonucu. İstikrarlı ve şeffaf yönetimimiz, uluslararası standartlardaki bankacılık anlayışımız ve güçlü bilançomuz ile Türkiye ekonomisi ve reel sektörünün büyümesine destek sağlamak için kaynak yaratmaya devam ediyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir