Connect with us

Finans & Ekonomi

VOLKSWAGEN’İN GÖZDE SUV MODELİ TIGUAN YENİLENDİ

Avrupa’nın en çok tercih edilen SUV’u ve Volkswagen’in dünyada genelindeki en başarılı modeli Tiguan, “karakteristik ve ikonik tasarımı daha belirginleştirilerek” yenilendi. Verimli ve yüksek performanslı TSI ve TDI motor seçeneklerine sahip yeni Tiguan’ın; Life, Elegance ve R-Line yeni donanım versiyonları Türkiye’de yılın son çeyreğinde galerilerde yerini alacak. Bugüne kadarki 6 milyon adet Tiguan’ın 911 binini 2019’da üreten Volkswagen Grubu, bu gözde modeliyle elde ettiği başarıyı yeni tasarımıyla da devam ettirmek istiyor.

 

Volkswagen’in SUV model stratejisinin temelini oluşturan, birçok modele ilham kaynağı olan ve farklı ülkelerdeki dört fabrikada üretilen Tiguan’ın yenilenen halinde; yeni nesil sürüş asistan sistemleri, dijitalleşen ön panel ve direksiyon kontrol kumandaları ile “I.Q. Light” teknolojisine sahip LED matrix ön farlar öne çıkıyor.

ÖN PROFİL TÜMDEN DEĞİŞTİ
Yeni Tiguan’ın dış tasarımında ön profil tümden yenilendi. Volkswagen logosu, radyatör ızgarasında. LED ön farlar birbirini tamamlıyor. Araç daha geniş bir görünüm kazandı. Ön ve arka tamponlar da daha göz alıcı bir tasarıma sahip.

IQ.LIGHT – LED MATRIX FARLAR TIGUAN’DA BİR İLK
IQ.LIGHT – LED matrix farlar Yeni Tiguan’da ilk kez kullanılıyor. Touareg, Passat ve Golf’ün izleyen yeni Tiguan, dünyada türünün en iyilerinden biri kabul edilen bu LED aydınlatma sistemine sahip dördüncü Volkswagen. Her far modülündeki 24 LED, en optimum aydınlatmayı sağlamak amacıyla yol ve sürüş koşullarına göre birbiriyle entegreli çalışıyor. IQ LED Matrix ön farların standart olduğu versiyonlarda dinamik ön sinyaller de var. LED teknolojili stop grubu da yeni bir dizayna kavuşuyor. Elegance ve R-line donanım seviyesinde standart olan yeni tasarımlı LED “High” stop lambaları dinamik sinyal özelliğini de içeriyor.

DİREKSİYON VE KUMANDA PANELİNDE TOUCH SLIDER ÖZELLİĞİ
Yeni Tiguan’da direksiyon üzerindeki ve kumanda panelindeki tuşlar yerini dijital dokunmatik “touch slider” özelliğindeki kontrollere bırakıyor. Orta konsolda, klima kontrol fonksiyonları için yepyeni bir dokunmatik panel bulunuyor. Havalandırma ve klima kontrolü için de “touch sliderlar” mevcut. R-Line donanımlılarda; hoş aydınlatmalı, dokunmatik yüzeyli, yeni tasarımlı ve çok fonksiyonlu deri direksiyon dikkat çekiyor. Aydınlatmalı USB-C bağlantı noktaları ise klima modülünün altında.

Yeni bir özellik daha: “Apple CarPlay” ve “Android Auto” fonksiyonlarının kullanıldığı “App-Connect Wireless” üzerinden uygulamalar artık otomobile kablosuz entegre edilebiliyor.

SÜRÜŞTE IQ.DRIVE VE TRAVEL ASSIST AYRICALIĞI
Volkswagen’in son teknoloji sürüş asistan sistemleri için marka çatısı niteliğindeki IQ.DRIVE ile yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist”, yeni Tiguan’da sürüş deneyiminin bir adım öteye taşıyor. Tiguan’da ilk defa kullanılan bu sistem; 210 km/s hıza kadar direksiyon, frenleme ve hızlanma işlemlerini devralabiliyor. Adaptif Hız Sabitleyici ve Şerit takip asistanı “Lane Assist” fonksiyonlarını kullanan sistem, direksiyon üzerinden tek bir tuşla aktif hale getirilebiliyor. Sistem aktifleştiğinde dokunmatik sensörlü yüzeylere sahip direksiyona elle temas yeterli oluyor.

HARMAN/KARDON SES SİSTEMİ
Yeni Tiguan’da yüksek kaliteli bir ses deneyimi yaşatan Harman/Kardon ses sistemi de var. Ancak bu özellik isteğe bağlı. Ses sistemi on adet hoparlöre 480 wattlık güç sağlıyor. Ses, önceden ayarlanmış dört ses profiliyle ayrı ayrı yapılandırılabiliyor.

MOTOR VE VİTES SEÇENEKLERİ
Yeni Tiguan, 1.5 lt hacminde 2 farklı TSI güç ünitesiyle tercih edilebiliyor. 150 PS motor gücündeki versiyon 7 ileri DSG şanzımanlı. 130 PS gücündeki versiyon ise manuel vitesli. Dizel motorda da 2.0 lt hacimli ve 150 PS gücündeki TDI seçeneği var. Tüm motorlarda yüksek verimlilik düzeyleri, düşük emisyonlar ve güçlü tork ön planda. Yeni Tiguan’ın, Life, Elegance ve R-Line yeni donanım versiyonları Türkiye’de yılın son çeyreğinde galerilerde yerini alacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir