Connect with us

Finans & Ekonomi

100 METREYİ AŞAN TÜRBİNLERDE RÜZGARLA DANS!

Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 8’inin karşılandığı rüzgar türbinlerinin verimliliğinde “bakım ve onarım faaliyetleri” kadar bu sıra dışı işi yapacak teknisyen yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi konusunun da çok önemli olduğunu vurguluyor.

 

Rüzgar türbinlerinde meydana gelen sorunlarını gidermek veya gerekli onarımlar için kulelere tırmanan teknisyenler, türbinin 3 ana parçası Kule, Kanat ve Nacelle (Motor Alanı) bölümünde çalışıyor.

RİSKLİ ORTAMDA KORUMA KALKANLARIYLA ÇALIŞIYORLAR
Bazen 20 kiloyu aşan ekipmanla yerden 100 metreyi aşabilen yükseklikteki kanatlarda ter döken teknisyenler, bazen de kompakt tasarımlı kapalı motor bölümünde saatler boyu kalıyor. İş sağlığı ve güvenliği açısından son derece riskli çalışma ortamlarındaki operasyonlar, son teknolojiye sahip koruma kalkanlarıyla gerçekleştiriliyor.

“TEKNOLOJİ VE İSTİHDAM DA YERLİ VE MİLLİ OLMALI”
“Rüzgar bizim rüzgarımız, üretilen enerji de bizim.” diyen Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “bu enerjinin üretim sürecindeki bakım ve onarımlar, kullanılan teknolojiler ve istihdamın da” yerli ve milli olması gerektiğini söylüyor: “Kurulduğumuz günden beri rüzgar türbinlerinin bakımı ve onarımında hem teknolojik altyapı hem de çalışan istihdamı konusunda yerliliğe büyük önem verdik. Alanında uzman rüzgar türbini teknisyenlerinin ülkemiz gençlerinden olması ve eğitimlerinin yüksek standartlarda olmasına ciddi önem gösterdik.”

Ali Aydın-Ülke Enerji Genel Müdürü

“AVRUPA’DAKİ UYGULAMA SAHALARINDA EĞİTİM ALIYORLAR”
Aydın, eğitim faaliyetlerinde hem teknik yetkinliklere odaklandıklarını hem de projenin katma değerini gözettiklerini belirtiyor: “Eğitimlerin büyük çoğunluğunu yurt dışındaki kaynaklardan temin ediyoruz. Teknisyen arkadaşlarımız bizzat Avrupa’daki uygulama sahalarında tamamladıkları dönemin ardından sertifikalarına kavuşuyor ve ülkemizdeki santrallerde görev almaya başlıyor. Biz de firma olarak sürekli eğitimlerle uygulamaların tutarlılığını yönetiyoruz.”

Ülke Enerji; yurt için ve yurt dışındaki rüzgar santrallerine servis hizmetleri sunuyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir