Connect with us

Finans & Ekonomi

SALGIN DENEYİMLERİ SANAL OFİSLERİ ADRES GÖSTERİYOR

“Salgından önce bir tercih olarak karşımıza çıkan uzaktan çalışma modeli, salgın sürecinde çoğu çalışan için bir zorunluluk haline geldi.” diyen eOfis Kurucu Ortağı Özkan Kaliç, sanal ofislerin çalışan verimliği, işverenin maliyet tasarrufu ve tedbirlerin devamlılığı bakımından da öne çıktığını belirtti: “Sunduğu resmi adres gösterme imkanı başta olmak üzere, ihtiyaç dahilinde kullanılabilen ortak çalışma alanları ve çağrı, e-posta ve kargo yönetimi gibi hizmetleriyle de avantaj sağlayan sanal ofisler, fiziki ofislerin yerini almaya çoktan hazır.”

 

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını toplum sağlığının ardından en fazla iş hayatını etkiledi ve değişime uğrattı. Yüz binlerce şirket, virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ofisleri kapatarak evden çalışma modeline geçti. Bu model ve anlayış normalleşme dönemine de yön veriyor.

SOSYAL MESAFEYE UYGUN BUTİK ORTAK ÇALIŞMA ALANLARI TERCİH EDİLİYOR
Coworking In-sights’ın “2020 Future of Work” başlıklı raporuna göre dünya genelindeki çalışanların yüzde 74’ü; uzaktan çalışma modelinin, “verimlilik, stres, maliyet tasarrufu, sosyal yaşam, ulaşım ve benzeri kriterler” açısından daha yararlı olduğu görüşünde. Yüzde 55’i ise normalleşme döneminde sabit ofisler yerine sosyal mesafe kurallarına uygun butik ortak çalışma alanlarını tercih ettiklerini, gerektiğinde sanal ofislerin adres gösterilebileceğini dile getirdi.

UZAKTAN ÇALIŞMAYI DENEYİMLEYERİN YÜZDE 53’Ü BÖYLE DEVAM ETMEK İSTİYOR
eOfis’in derlediği veriler; uzaktan çalışma modelini ilk kez deneyimleyenlerin yüzde 53’ünün iş hayatlarına böyle devam etmek istediklerini ortaya koyuyor.

Zaten çok sayıda KOBİ ve şirketin Covid-19 salgınından önce maliyetleri düşürmek ve trafik dezavantajından kurtulmak için sanal ofislere yöneldiğini kaydeden eOfis Kurucu Ortağı Özkan Kaliç, salgın sürecindeki pratikler ve çalışanlarda oluşan memnuniyet doğrultusunda bu eğilimin giderek arttığına dikkat çekti.

“TÜRKİYE’DEKİ ŞİRKETLERİN YÜZDE 5’İNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”
“Salgından önce bir tercih olarak karşımıza çıkan uzaktan çalışma modeli, salgın sürecinde çoğu çalışan için bir zorunluluk haline geldi.” diyen Kaliç, “fiziki ofislerin artık elzem olmaktan çıktığı; iş yapış şekillerinin ve iş gücü politikalarının yeniden gözden geçirildiği yeni dönemde” halihazırda Türkiye’deki şirketlerin yüzde 2’sine ev sahipliği yapan eOfis’in bu oranı yüzde 5’e yükseltmeyi hedeflediğini belirtti.

Özkan Kaliç-eOfis Kurucu Ortağı

“VERİMLİLİK, MALİYET VE TEDBİRLERİN DEVAMLILIĞI AÇISINDAN ÖNE ÇIKIYOR”
Pandemi şartlarında topluca fiziki ofislerde bulunmanın sosyal izolasyon ve hijyen kurallarını riske ettiğini vurgulayan Kaliç, şunları söyledi: “Bu noktada ihtiyaç halinde kullanılabilen çalışma alanları sunan sanal ofisler, özellikle ‘uyku ofis ’sistemini kullanan kurumsal şirketlere ‘personellerini tek bir yerde toplanmayıp kendilerine yakın yerlerde çalıştırma imkanı’ veriyor. Sanal ofisler, çalışan verimliği, işverenin maliyet tasarrufu ve tedbirlerin devamlılığı bakımından da öne çıkıyor. Sunduğu resmi adres gösterme imkanı başta olmak üzere, ihtiyaç dahilinde kullanılabilen ortak çalışma alanları ve çağrı, e-posta ve kargo yönetimi gibi hizmetleriyle de avantaj sağlayan sanal ofisler, fiziki ofislerin yerini almaya çoktan hazır. Bizler de eOfis olarak, 37 lokasyonumuzda 6 bine yakın kuruma ev sahipliği yapıyor, yeni normal döneme entegre olmalarında olabildiğince çok sektöre yardımcı olmak için çalışıyoruz.”

2010 yılında Yeşilköy EGS Business Blokları’nda kurulan eOfis; İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa, Konya ve Mersin şubelerinde sanal ofis, hazır ofis ve toplantı odası kullanımı hizmetleri veriyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir