Connect with us

Finans & Ekonomi

SALGININ İLK 3 AYINDA KREDİ KARTI BAŞVURULARI YÜZDE 104 ARTTI

Hesapkurdu.com verilerine göre Türkiye’de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarının görülmeye başladığı 2020 Mart’ta kredi kartı için yapılan başvurusu sayısı bir önceki aya nazaran yüzde 110 arttı. Mart, nisan ve mayıs aylarının artış ortalaması yüzde 104 oldu. Söz konusu artışta nakit akışındaki salgın sebepli daralma ve ekonomideki belirsizlikler rol oynadı.

 

 

Normalleşme adımlarının atıldığı haziranda düşüşe geçen kredi kartı başvurusundaki artışın beklenmeyen bir durum meydana gelmezse temmuzda eksi değerlere gerileyeceği öngörülüyor.

TEMASSIZ ÖDEME LİMİTİ 250 LİRAYA YÜKSELTİLDİ
Hesapkurdu.com Kredi Ürün Müdürü Ersin Yaşar, bireysel kredi müşterileri için salgın döneminde minimum ödeme şartı aranmaksızın ekstrelerin 3 aya kadar ertelendiğini ve aynı amaçla gerçekleşen diğer kart tedbirlerini hatırlattı: “Tüm bunların yanı sıra uzun yıllardır dijitalleşme vizyonu kapsamında bankaların geliştirdiği temassız ödeme seçeneği bu dönemin vazgeçilmezleri arasına girdi. Salgın sürecinde temassız işlemlerdeki şifresiz limit 250 TL’ye yükseltildi. ATM’lerden günlük ücretsiz para çekim limiti 5 bin TL olarak güncellenirken mobil ya da internet şubelerinden yapılan havale ve EFT işlemlerindeki kesintiler kaldırıldı. Tüm ATM’lerden bankanın müşterisi olmaksızın 2 bin TL’ye kadar ücretsiz para çekme imkânı tanındı.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir