Connect with us

Finans & Ekonomi

APARTMAN ALTI OTO GALERİCİLİK SONA ERİYOR

9 Haziran 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ ile apartman altı galericilik sona eriyor. İkinci el otomobil sektörüne çeki düzen veren ve Ağustos 2020’den itibaren tüm galerileri kapsayan yeni yönetmelikle yoğun şikayet alan kaldırım işgalleri de ortadan kalkacak.

 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, uzun zamandır gündemdeki bu yönetmelikle ikinci el otomobil sektörünün önemli ölçüde düzene gireceğini söyledi: “Firmalarımız ticaretlerini daha çağdaş normlarda, daha nitelikli alanlarda yapacaklar. Şehir içerisinde apartman altlarında oto galeri açılamayacağı için vatandaşlarımızın şikayetleri de sona erecek.”

“TAPUDA KONUT GÖRÜNEN YERLERDE OTO GALERİ OLMAYACAK”
İçişleri Bakanlığı’nın şehir dışına taşınmayı düzenleyen genelgesine rağmen oto galerilerin kent içindeki faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Erkoç, yürürlüğe giren yönetmelikle bunun önüne geçileceğini ifade etti: “Oto galeriler öncelikle toplu iş yerlerinde açılabilecek. Tapuda konut olarak görünen yerlerde oto galeri olmayacak. Böylece trafiğin yoğun olduğu semtlerde kümelenmiş oto galerilerin ellerinde bulunan LPG’li araçlar nedeniyle patlama ve yangın riski ortadan kalkacak, oto galeriler satılık araçlarıyla kaldırım ve yolları işgal etmemiş olacak. Herkes rahat bir nefes alacak.”

Aydın Erkoç-Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı

“YETKİ BELGESİ ZORUNLULUĞUNDA SÜRE BİR DAHA UZATILMAMALI”
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekleyen ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanarak hayata geçecek olan” yetki belgesi alma zorunluluğunun bir daha süre uzatmasına gidilmeden Ağustos 2020’de başlamasının “sektöre çeki düzen getirilirken kayıt dışılığın da önemli ölçüde kalkmasını” sağlayacağını kaydeden Erkoç, şunları dile getirdi: “Bu yönetmelik çıktıktan sonra Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü İl Ticaret Müdürlükleri tarafından verilen otomobil satıcısı Yetki Belgesi olmadan satış yapılamayacak; Yetki Belgesi olmadan yapılan satışlar bu sayede cezai işleme tabi olacaktır. Yapılan bu çalışmaların akabinde sürekli şikayet ettiğimiz kayıt dışılığın da önüne geçilmesi sağlanacak; mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar araç alım satımı yapamayacağı için mesleğimiz ehil kişilerce yapılabilecektir. Ayrıca Adalet Bakanlığı vasıtası ve Türkiye Noterler Birliği’nin görüşleri ile Ticaret Bakanlığı’nın sistemlerinin birbirlerine entegre olmaları kayıt dışılığın önüne geçilmesinde büyük bir önem arz etmektedir.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir