Connect with us

Sağlık

COVID-19 TEST ANALİZİNİ 1 DAKİKAYA İNDİREN YAZILIM GELİŞTİRİLDİ

Türk genetik teknoloji şirketi Genomize, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ve Covid-19 testlerin önemli bir kısmından sorumlu olan TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) tarafından kullanılmak üzere “her 100 örnek için 30 dakikaya çıkabilen veri analizi süresini yapay zeka yardımıyla 1 dakikaya kadar indiren” yeni bir yazılım geliştirdi. Günde 40 bin test üzerinden hesaplandığında yazılımın devreye girmesiyle ilgili sağlık personeline 6 bin saat zaman tasarrufu sağlayacak.

 

Genomize’nin TÜSEB test merkezlerinin doktorlarıyla birlikte geliştirdiği yapay zeka temelli test yazılımı sayesinde Covid-19 hastalığın tespiti hatasız, daha az iş gücüyle ve daha kısa zamanda yapılabilecek.

TÜM ÜLKELERİN KULLANIMINA AÇIK
Genomize’nin kurucusu moleküler biyolog Erşen Kavak, Türkiye’deki sağlık profesyonellerine destek amacıyla geliştirdikleri yazılımı, tüm ülkelerin kullanımına açtıklarını söyledi. Dünya genelinde ücretsiz yararlanılabilen yazılıma Covid-19 testi gerçekleşen tüm hastaneler https://covid19.genomize.com adresinden ulaşabiliyor.

GENETİK ANALİZDE İLK VE TEK YERLİ YAZILIM
2014 yılında kurulan Genomize; genetik analiz konusunda Türkiye’deki yerli ilk ve tek yazılıma imza attı. Kısa sürede bu alanda büyük pazar payına sahip olan şirket; Türkiye’nin kendi genetik dokusunu göz önünde bulundurarak genom analizine imkan tanıyan yazılım ve servisler tasarlıyor.

Dr. Erşen Kavak

KAROLINSKA ENSTİTÜSÜ DENEYİMİNİ TÜRKİYE’YE TAŞIDI
Genomize’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Erşen Kavak, Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra İsveç’teki dünyaca tanınan kanser araştırmaları merkezi Karolinska Ensitüsü’nde 7 yıl çalıştı. Moleküler biyoloji ve biyoenformatik doktoralı Kavak, elde ettiği birikim ve deneyimi Türkiye’de değerlendirme düşüncesiyle Genomize’yi kurdu. Kavak, Boğaziçi Üniversitesi’nde biyoenformatik dersleri de vermekte.

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir