Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜMÜYLE ELEKTRİKLİ BMW i3 120 AH’LA MENZİL, PERFORMANS VE SÜRÜŞ KEYFİ

Pil hücre kapasitesi 120 amper saate yükseltilen tümüyle elektrikli otomobil modeli BMW i3 120 Ah’la ortalama 260 kilometre yol kat edilebiliyor. Kullanıma göre menzil mesafesi 335 kilometreye çıkabiliyor. Model Türkiye’de 407 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

Her biri on iki lityum-iyon depolama hücresine sahip ve sekiz modüllü bataryasıyla BMW i3’ün (120 Ah) menzili bir önceki nesline yüzde 30 daha fazla. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, bu modeline 8 yıl ve maksimum 100 bin kilometre batarya garantisi veriyor. Modüler tasarımı sayesinde modelin onarım ve batarya değişimi hizmetleri Borusan Otomotiv yetkili servislerinde kolaylıkla yapılabiliyor.

7,3 SANİYEDE 100 KİLOMETRE HIZA ULAŞIYOR
BMW’nin elektrikli sürüş karakterini ortaya koyan eDrive teknolojisiyle donatılan BMW i3 (120 Ah), 170 bg gücündeki motoruyla 7,3 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor. Kalkıştan itibaren kesintisiz bir güç sunan BMW eDrive teknolojisi, sessiz sürüş performansıyla konforu maksimum seviyeye taşıyor. Ayrıca emisyonsuz olmasıyla da daha çevreci. Hızlı şarj istasyonunda bataryanın yaklaşık 40 dakikada yüzde 80 dolmasına imkan tanıyor. Kısa şarj süresi şehir içi kullanımı kolaylaştırıyor.

STANDART ÖZELLİKLERİ BİLE FARK OLUŞTURUYOR
BMW i3 (120 Ah) modelinde; Edition Electric seçeneğiyle kablosuz şarj, Apple CarPlay, HiFi by Harman Kardon Ses Sistemi ve yüksek çözünürlüklü ekrandan iDrive dokunmatik kontrol konseptli Professional Navigasyon Sistemi gibi özellikler ile anahtarsız girişli ve kilitlemeli Konfor Erişim Sistemi standart. BMW i Mavisi deri direksiyon ile dikişli koltuklar, Andesite Gümüş İç Kaplama’yla gösterge panelindeki ve kapı alanlarında bitki kenafından yapılan kaplamalar, Edition Electric seçeneğinin dikkat çeken diğer özellikleri arasında. Modeldeki opsiyonel Adaptif LED Far teknolojisi adeta geceyi gündüze dönüştürüyor. Standart Park Asistanı Paketi, şehir hayatında avantaj sağlıyor.

ORTAK ŞARJ HİZMETLERİNDEN YARARLANMA İMKANI
BMW i3 (120 Ah) sahipleri, ChargeNow kartıyla Eşarj’ın ortak şarj hizmetlerinden yararlanabiliyor ve buna ilaveten 100 liralık bedelsiz kullanım hakkına erişebiliyor. Bütün BMW i sahipleri için geçerli olan ve şarj süresini önemli ölçüde azaltan BMW i Wallbox, talep edilen lokasyona ücretsiz kuruluyor. Standart şarj kablosunun yanı sıra ortak şarj istasyonları için gereken mavi şarj kablosu da hediye.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir