Connect with us

Araştırma ve Raporlar

KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NE ORGAN NAKLİ ARAŞTIRMALARI İÇİN 2,5 MİLYON EURO FON

Koç Üniversitesi Organ Nakli İmmünoloji Araştırma Mükemmellik Merkezi (TIREX – Koç University Transplant Immunology Research Centre of Excellence) projesi, Ufuk 2020 Programı Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi alanı (ERA-Chairs) çağrısında, Avrupa Komisyonu’ndan 2,5 milyon Euro fon hakkı kazandı.

 

Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) Direktörü Prof. Dr. İhsan Solaroğlu liderliğindeki projenin hedefi; “yalnızca Türkiye’deki değil, özellikle Avrupa merkezli potansiyeli değerlendirmek” ve “organ nakli immünolojisi alanındaki araştırmalar ve klinik çalışmalarda” mükemmel seviyeye ulaşmak.

Prof. Dr. İhsan Solaroğlu

PROJEYLE NELER HAYATA GEÇİRİLECEK?
KUTTAM Direktörü Prof. Dr. İhsan Solaroğlu projeyle neyi amaçladıklarına ve kurulacak merkezle nelerin hayata geçirileceğine dair şunları söyledi: “Hedefimiz, İstanbul merkezli bir Organ Nakli İmmünolojisi Araştırma Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulmasıyla Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni organ nakli immünolojisi alanında öncü bir ‘Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon’ (R&D+I) kurumu haline getirmek. Merkez; organ nakli immünolojisinin araştırma ve klinik alanlarındaki kayda değer ulusal ve Avrupa merkezli potansiyeli değerlendirme, bir bilgi merkezi vazifesi üstlenerek alandaki yerel ve bölgesel araştırma noktalarının Avrupa’daki belli başlı mükemmeliyet merkezleriyle bağlantısını kurma, özellikle Orta Doğu ve Asya’daki köklü uluslararası araştırma ve klinik topluluklarıyla doğrudan bir arabirim oluşturma ve sürekli bilimsel ilerlemelerle sağlık, demografik değişim ve esenlik konusundaki toplumsal, ulusal, bölgesel ve Avrupa bazındaki sorunların etkin biçimde üzerine eğilme vizyonunu üstlenecek.”

ARAŞTIRMA ETİĞİ, FİKRİ MÜLKİYET VE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
“Organ işlevselliğini eski haline getirme; nakil öncesi hücre ölümü ve bağışıklık sistemi saldırısına karşı direnç geliştirici yeni teknikler ve tedaviler; nakil sonrası bakım; başarısız nakilli hastalarda sensitizasyonun önlenmesi ve tedavi” de merkez ve bünyesindeki Organ Nakli İmmünolojisi Laboratuvarı’nın araştırma konuları arasında yer alıyor. Merkezde ayrıca “araştırma etiği, fikri mülkiyet ve ticarileştirme ve girişimcilik” başlıklarında eğitim verilecek.

ERA-CHAIRS PROJELERİNİN AMACI
ERA-Chairs projeleriyle “bilimsel mükemmelliği ve yönetim becerileri kanıtlanmış seçkin akademisyenlerin; Türkiye’nin de aralarında olduğu, bilimsel mükemmellik potansiyeline sahip ülkelerindeki üniversitelere ve araştırma kurumlarına getirilmesi” ve “araştırma ve yenilik kapasitesinin geliştirilmesi, insan kaynakları politikalarının iyileştirilmesi” amaçlanıyor.

ERA-Chairs araştırmacılardan projeler çerçevesinde istihdam edilecekleri kurumları “gerçekleştirecekleri yapısal değişikliklerle Avrupa’da bir cazibe merkezi haline getirmeleri” bekleniyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir