Connect with us

Finans & Ekonomi

TOYOTA, SAKARYA’DA 800 İŞÇİ ALACAK

Üretim ve ihracatını artırmayı hedefleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, aynı zamanda istihdam politikalarını da desteklemek amacıyla önümüzdeki aylarda İŞKUR sertifika eğitim programları üzerinden yaklaşık 800 kişiyi işe alacağını duyurdu.

 

Sakarya’daki tesislerinde 11 Mayıs’ta yeniden üretime başlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye ile İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü arasında “kayıtlı ve nitelikli işgücünün desteklenmesi için kısa süreli adaptasyon ve sertifika eğitimleri düzenlenmesine ilişkin” protokol imzalandı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından kaynak, montaj ve boya işçiliği alanlarında 800 kişi Toyota’nın Sakarya tesislerinde istihdam edilecek.

“TÜRKİYE VE SAKARYA’YA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Dünya genelinde zorlu koşullarda mücadele edilen yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde Türkiye’deki üretime gerekli bütün tedbirleri alarak 15 Mayıs’ta yeniden başladıklarını belirten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Toshihiko Kudo, “Ülkemize ve Sakarya’mıza katkı sağlamaya devam ederek ve üretim ve ihracat hedeflerimizi artırarak sürdürebilmek için önümüzdeki aylarda mevcut kadromuza yaklaşık 800 kişilik bir istihdam sağlamayı planlıyoruz.” dedi. Kuda, istihdam hedefli sertifika programındaki iş birliği desteğinden ötürü İŞKUR’a teşekkür etti.

Toshihiko Kudo-Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su

“800 İŞÇİ TALEBİ SAKARYA İÇİN MEMNUNİYET VERİCİ”
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İlk Müdürü Tekin Kaya ise şunları söyledi: “İlimizin istihdamına güçlü destek veren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin yeniden tam kapasite ile üretime başlaması, firmaya bağlı yan sanayinin de işbaşı yapmasını beraberinde getirmektedir. Bütün sektörlerde virüse karşı kontrollü ve tedbirli istihdam bilincinin oluştuğunu, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin bu bilinçle 800 kişilik işçi alma taleplerinin memnuniyet verici olduğunu.”

YALNIZCA SAKARYA’DA İKAMET EDENLER BAŞVURABİLECEK
Mesleki eğitim kursuna en az lise mezunu, Sakarya’ da ikamet eden ve askerliğini tamamlamış ya da en az 6 ay tecilli erkekler katılabilecek. Şartları taşıyan isteklilerin Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya belediyelerdeki İŞKUR temsilciliklerine başvurmaları gerekiyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir