Connect with us

Finans & Ekonomi

“GÜNEŞE YATIRIM, TÜRKİYE EKONOMİSİNE YÖNELİK EN ÖNEMLİ İYİLİK ADIMI”

Tüm sanayicileri güneş enerjisine yatırım yapmaya çağıran Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, doğaya zarar vermeden enerji ihtiyacının karşılanmasında yenilenebilir türlerin en etkili yöntem olduğunu söyledi: “Salgın döneminde doğada izlenenler gösterdi ki yeşil enerjiye geçiş, tüm dünyada aciliyet kazandı.”

 

Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, atıl araziler üzerine kurulan güneş tarlaları ile çatı üstlerine inşa edilen GES’lerin (Güneş Enerjisi Santrali); bir yandan “ekonomi için katma değer oluşturup bitki ve hayvanların yaşam alanlarının korunmasını sağlarken”, diğer yandan “insanlığın ortak problemi küresel ısınma ve iklim değişikliği için en iyi çözümlerden birini sunduğunu” belirtti.

GÜNLÜK GÜNEŞLENME SAATİMİZ 7,5; ANCAK KURULU GÜCÜMÜZ SADECE 6 GW…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı web sitesinde “Türkiye’deki yıllık toplam güneşlenme süresi 2741 saat” bilgisinin yer aldığını ifade eden Halil Demirdağ, “Yani günlük ortalama 7.5 saat. Buna rağmen kurulu gücümüz 6 GW’nin biraz üzerinde. Biz bu rakamı ne kadar büyük bir potansiyel sahip olduğumuzun göstergesi olarak kabul ediyor ve tüm sanayicilerimizi güneş enerjisine yatırım yapmaya davet ediyoruz. Güneşe yatırım hem Türkiye ekonomisine hem de dünyamızın geleceğine yönelik yapılacak en önemli iyilik adımı olacaktır.” dedi.

Halil Demirdağ-Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı

“PV PANEL ÜRETİM KAPASİTEMİZİ 1200 MWP’YE ÇIKARACAĞIZ”
Yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlarına 2009 yılında Güneydoğu Avrupa’da başlayan ve başta Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, İsviçre, Ukrayna ve Almanya’da faaliyetlerini sürdüren Smart Energy’nin PV panel üretim kapasitesini 2020’nin üçüncü çeyreğinde 1000 MWp’ye çıkaracağını ve en kısa sürede bunun üzerine 200 MWp eklemeyi planladığını kaydeden Demirdağ, şunları dile getirdi: “Panel satışının yanı sıra yapımını üstlendiğimiz, mühendislik hizmetleri sunduğumuz büyük GES projeleri ile de sektörümüze daha fazla yatırımcı kazandırmayı hedefliyoruz Yaşamın sürekliliği açısından kaçınılmaz bir zorunluluk olan enerjiye ihtiyacımız her geçen gün daha da artarken, bunun karşılığında ödenen gerek maddi, gerekse çevresel bedelleri en aza indirgemenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle pandemi sonrasındaki normalleşme süreci; doğa ile olan ilişkimizin güçlendiği, çevreye karşı olan sorumluluk bilincimizin geliştiği daha yaşanılabilir bir dünya kurma fırsatı olarak değerlendirilmeli. Güneş enerjisi sektöründe pandemi nedeniyle ertelenen yatırımlar devreye alınırken, yeni projelerin de gündeme alınmasına yönelik çalışmaların önü açılmalı.”

GEBZE’DEKİ ÇİN ORTAKLI FABRİKADA YENİ NESİL GÜNEŞ PANELLERİ ÜRETİYOR
Yurt içi ve yurt dışında toplamda 100 MW’lık GES yatırımı bulunan Smart Energy; Çin Devlet firması SUMEC’le ortak olduğu Gebze Organize Sanayi Bölgesi’deki (GOSB) fabrikada ürettiği “Cam-Cam, PERC, Bifacial, MBB ve Half-Cut Cell” gibi yeni nesil güneş panellerini Avrupa ve Amerika’nın yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine (MENA) ihraç ediyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir