Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRKİYE İŞ BANKASI’NDAN BİR İLK DAHA

Türkiye İş Bankası, blockchain teknolojisiyle “pilot dış ticaret finansman işlemine imza atan ve ödeme garantisi veren” ilk Türk bankası oldu. 27 Mayıs 2020 tarihindeki işlem; İş Bankası, Şişecam, Kuraray Europe GmbH ve Commerzbank arasında Marco Polo platformu üzerinden gerçekleştirildi.

 

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, teknoloji alanında imza attıkları ilklerle müşterilerinin finansman ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler ürettiklerini; şimdi de blockchain teknolojisiyle ilkini gerçekleştirdikleri söz konusu pilot işlemle, “dış ticaret finansmanında verinin eşleşmesine dayalı, güvenilir ve daha kolay bir dönemi” başlattıklarını söyledi.

Şahismail Şimşek-Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı

“MÜŞTERİLERİMİZE YEPYENİ DENEYİMLER SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”
Şimşek, “dünyanın hızla gelişen yeni teknolojik oluşumlarında yer alarak” ve “blockchain teknolojisi üzerinden uluslararası ticaretin ve tedarik zincirlerinin finansmanına yönelik ürünler geliştirerek” yepyeni deneyimler sunmayı hedeflediklerini kaydetti: “Dünyanın en geniş blockchain ağına sahip R3’e üye olan ilk Türk Bankası olarak, bu defa blockchain teknolojisi ile Türkiye’de pilot çalışmasını gerçekleştirdiğimiz ödeme garantisi işleminde de ilk Banka olma gururunu taşıyoruz.”

Şişecam CFO’su Görkem Elverici

“DİJİTAL ÇÖZÜMLER GELİŞTİRMEYE VE KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Şişecam CFO’su Görkem Elverici, Marco Polo’nun blockchain bazlı finansman platformunda Türkiye’deki ilk işlemi gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti: “Topluluğumuz, müşterileri ve tedarikçileri dahil tüm ekosistemine en iyi hizmetler ve deneyimler yaşatmak için her türlü dijital çözümleri geliştirmeye ve kullanmaya devam etmektedir.”

 

Enno-Burghard Weitzel

“İŞ BANKASI’YLA PİLOT İŞLEM YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Commerzbank Ticari Ürün Yönetimi Başkanı Enno-Burghard Weitzel ise şunları dile getirdi: “Marco Polo’nun ödeme garantisi platformunda geçen yıl diğer bankalarla birçok pilot işlem gerçekleştirdikten sonra, bu defa çok daha geliştirilmiş versiyon üzerinde İş Bankası ile pilot işlem yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Üretim ortamına geçme yolunda teknik performansı test ettik ve müşterilerimiz ile iş akışlarını doğruladık.”

 

MARCO POLO’NUN SUNDUĞU DAĞITIK DEFTER TEKNOLOJİSİ’NİN AVANTAJLARI
Dış ticaret işlemlerinin finansmanı; Marco Polo platformunun sunduğu Dağıtık Defter Teknolojisi’yle (DLT) daha kolay, güvenli, şeffaf ve sorunsuz yapılabiliyor. Firmalar bu süreçte ticarete dair verileri defalarca girmek zorunda kalmıyor. Marco Polo’nun kullandığı Corda teknolojisi sayesinde tarafların bilgileri herkese dağıtılmıyor. Sadece banka ve firmaların uygun gördüğü taraflara ve gerektiği kadar iletiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir