Connect with us

Finans & Ekonomi

VAKIFBANK VE KAYSERİ ŞEKER İŞ BİRLİĞİYLE 15 BİN ÇİFTÇİYE TARIM KART…

VakıfBank ve Kayseri Şeker; Tokat, Yozgat, Sivas, Amasya, Nevşehir ve Kayseri’de şeker pancarı üreten 15 çiftçiye 300 milyon lirayı aşkın limite sahip VakıfBank TarımKart imkanı sunulması konusunda iş birliğine gitti. İşleyiş, Kayseri Şeker Fabrikası’nın garantörlüğü altında yürüyecek. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, tarımın stratejik bir sektör olduğunun Covid-19 salgını sürecinde bir defa daha anlaşıldığını belirterek, “VakıfBank olarak ürün ve hizmetlerimizle çiftçilerimize destek olmaktan mutluyuz.” dedi. Çiftçiler kartlarını 10 binden fazla Vakıfbank’la anlaşmalı işyerlerinde de kullanılabilecek.

 

Vakıfbank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen törene Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı M. Lütfü Çelebi, Kayseri Şeker Fabrika Genel Müdürü Osman Canıtez’in yanı sıra Bankanın ve Kayseri Şeker’in üst düzey yöneticileri de katıldı.

“TARIMIN STRATEJİK SEKTÖR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”
“VakıfBank olarak tarımın stratejik sektör olduğunun farkındayız. Bu nedenle köy köy gezen tarım uzmanlarımızla, TarımKart’ın merkezde olduğu, tablet ile yerinde hizmet sunduğumuz ve ‘Mobil Çiftçi Paketi’ gibi pek çok teknolojik alt yapıyla desteklediğimiz Tarım Bankacılığı yaklaşımımızla çiftçilerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Süt ve besi hayvancılığından, jeotermal sera yatırımlarına, pancar yetiştiriciliğinden arıcılığa kadar tarımın her alanına hizmet sunuyoruz.” diyen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Kayseri Şeker ile gerçekleştirilen iş birliğiyle tarım alanındaki çalışmalarını derinleştirerek daha yaygın hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih-Kayseri Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay

“15 BİN ÇİFTÇİYE KARTLARINI BİR HAFTA İÇİNDE TESLİM ETTİK”
Tokat, Yozgat, Sivas, Amasya, Nevşehir ve Kayseri’de şeker pancarı üreten 15 bine yakın çiftçinin TarımKart ve Bankomat kartlarını 1 hafta içinde teslim ettiklerini belirten Üstünsalih, “Bu proje kapsamında 2020 başında uygulamaya aldığımız tablet projemizi ilk kez kullandık. Çiftçilerimizin kartlarını bölgelerde tablet ile teslim ettik, sözleşmelerimizi taradık ve kartları birkaç dakika içinde hızlıca kullanıma açtık. Çifçiler, VakıfBank Mobil Pos cihazı kullanan üye işyerimiz, fabrikaya olan borçlarını faizsiz bir şekilde kolayca ödemiş oldular. Hem çiftçilerimize hem şirkete büyük bir kolaylık sağladık. Çiftlilerimizin faizsiz tarımsal girdi alımı için kartlara 300 milyon TL’den fazla limit tanımladık. Çiftçilerimiz, şirket ödemelerinde faizsiz tarımsal girdi alımı imkanına kavuştu.” diye konuştu.

KARTLAR NEREDE VE NASIL KULLANILACAK?
Üstünsalih uygulamanın detaylarına ilişkin şu bilgileri aktardı: “Çiftçilerimiz kart limitlerinin bir bölümünü, ATM ve VakıfBank şubelerinde nakit çekimde, Petrol Ofisi, Aytemiz istasyonları, İGSAŞ, Toros Gübre, Proyem bayileri, Tarım Kredi Kooperatifleri, Sulama Birlikleri gibi diğer anlaşmalı üye işyerlerimizde akaryakıt, yem, gübre, zirai ilaç gibi tarımsal girdi alışverişinde 6 aya kadar faizsiz şekilde kullanabilecek.”

“ÇOK DEĞERLİ BİR İŞ BAŞARDIĞIMIZ İNANCINDAYIM”
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise şunları dile getirdi: “Çok değerli bir zamanda, çok değerli bir işi başardığımız inancındayız. Özellikle pandemi süresince tarım sektörünün ön plana çıkmış olması, çiftçimizi çok daha değerli bir hale getirmiş oldu. Bizler VakıfBank çalışanlarında ve yöneticilerinde, müşteriden kaçan anlayışın aksine; yorgun olmayan, tamamen dinamik, müşteri ile iç içe, müşteriye dokunan ve sahip çıkan bir anlayış gördük. Başlangıçta yaptığımız tüm bu çalışmaları ve gelişmeleri, gelecek adına çok önemli bir gelişme olarak görüyorum. Kayseri Şeker bir çiftçi kuruluşu ve bizlerde o şirketin emanetçileriyiz. Ama buna rağmen bizler çiftçilerimize iyi bir hizmet sunabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. VakıfBank gibi güçlü bir banka ile böylesine güzel bir projeyi ortaya koyabilmek, çiftçimiz ve Tarım sektörü adına önemli bir adımdır. Bu gelişmenin tarım sektörüne önemli bir katkı sağlayacağını ümit ediyor, bunun bir başlangıç olmasını, bu projenin hayırlı, uğurlu ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyorum. Bu projede emeği geçen başta Yönetim Kurulunuz ve siz değerli Yöneticilerimiz ile çalışanlarınıza, sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir