Connect with us

Finans & Ekonomi

VİDEO KONFERANS ENDÜSTRİSİ 2024’DE 20 MİLYAR DOLARLIK BÜYÜKLÜĞE ERİŞECEK

Covid-19 salgını, küresel video konferans yazılım endüstrisi pazarındaki büyüme eğilimini hızlandırıyor. Pazarın 2019’daki büyüklüğü 3,85 milyar dolar. Video konferansta ortalama toplantı süresi 31- 60 dakika arasında değişiyor. Video konferans kullanan işletmelerin yüzde 94’ü, bu sayede üretkenlikten daha fazla yararlandıklarını belirtiyor.

 

2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Silikon Vadisi’nde kurulan Görüntülü Etkileşim Platformu 11Sight’ın Türkiye Müdürü Ercan Gümüş, küresel video (web) konferans yazılım endüstrisi pazar büyüklüğünün yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgının etkisiyle 2020 yılı sonuna kadar 6,4 milyar dolara ulaşmasının ve 2024 yılında da 20 milyar doları aşmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Ercan Gümüş-11Sight Türkiye Müdürü

EKSTRA UYGULAMA GEREKMEDEN GÖRÜNTÜLÜ BAĞLANTI İMKANI
ABD merkezli 11Sight’in Türkiye haricinde Fransa, İngiltere, Ukrayna ve Hindistan’da da temsilcilikleri bulunduğunu belirten Gümüş; iOS, Android veya web platformlarında ekstra uygulamaya ihtiyaç duyulmadan herhangi bir kişiyle anında görüntülü bağlantılı kurulmasını sağlayarak bir ilke imza attıklarını söyledi.

SALGIN SÜRECİNDE DİJİTAL İLETİŞİM ARAÇLARI AĞIRLIK KAZANDI
Dünya genelinde salgın dolayısıyla sosyal izolasyon uygulanması yüzünden siyasi partiler, şirketler, eğitim kurumları ve evden çalışmaya başlayan milyonlarca kişi dijital iletişim araçlarını kullanmakta. Özellikle görüntülü konuşma hizmetleri ciddi bir ivme yakalamış durumda.

Büyük ölçekli işletmelerin video konferansa yönelmesinde metodun operasyon ve seyahat maliyetlerini yüzde 30 kadar azaltması da rol oynadı.

ABD’DE BİR GÜNDE 11 MİLYONU AŞKIN VİDEO KONFERANS TOPLANTISI
Mobil pazar verilerinin önde gelen küresel sağlayıcılarından emarkater.com ve App Annie’nin araştırmalarına göre, ABD’deki işletmeler bir günde 11 milyondan fazla video konferans toplantısı yapıyor. İşletmelerin yüzde 94’ü video konferansın verimliliğini artırdığı kanaatine sahip.

ŞİRKET KÜLTÜRÜNE DAHİL OLMAYA VE ÜRETKİNLİĞE KATKI SUNUYOR
Video konferans kullanan çalışanların yüzde 35’i ise şirket kültürüne dahil olma ve kendilerini değerli hissetme oranlarının yükseldiğini belirtiyor. İşçilerin yüzde 43’ü de uzaktan çalışma stiline rağmen üretkenliklerin artacağına inanıyor.

UZAKTAN ÇALIŞANLAR 10 YILDA YÜZDE 115 ARTTI
Uzaktan çalışan sayısında son 10 yılda yüzde 115’lik artış var. Sadece 2 yıl öncesine kıyasla video konferans kullananlar yüzde 87 arttı. CEO’ların yüzde 75’i video konferansın düzenli konferans görüşmelerinin yerini alacağını tahmin ediyor.

CFO’LARIN YÜZDE 56’SI VİDEO KONFERANS YATIRIMI PLANLIYOR
Kurumsal işletmelerin yüzde 78’i ekip toplantılarını kolaylaştırmak adına video konferansı tercih ediyor. CFO’ların (Chief Financial Officer/Finans İşeri Müdürü) yüzde 56’sı ise işle ilgili seyahatleri azaltma düşüncesiyle video konferans yatırımı planlıyor. Çalışanlarının yaklaşık yarısının önümüzdeki on yıllık sürede konferans görüşmesi gibi telekomünikasyon kanallarında yer alması bekleniyor.

SESLİ VE YAZILI MESAJLAŞMA PLATFORMU DA İKİ YILDA 11 MİLYAR DOLAR BÜYÜYECEK
İş hayatındaki kişilerin yüzde 77,2’si uzaktaki çalışanlarla video konferans üzerinden bağlantı kuruyor. Sesli ve yazılı mesajlaşma iletişim platformu (CPaaS) pazarının da 2022 yılına değin 11 milyar dolar büyüyeceği kaydediliyor.

Video konferans kullanıcıların yüzde 46’sı hizmet sağlayıcısı seçerken ses kalitesinin iyiliğine bakıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir