Türk-Alman ortaklı Gödde Group, dünyanın en rekabetçi pazarı Avrupa ülkelerine silah ihracatı için gereken izin, lisans ve standart şartlarını yerine getirdi. Almanya Özel Polis Birimi ve Almanya Askeri Özel Birimi, yerli üretim silahların ilk müşterisi oldu.
Gödde Group kurucu ortağı Necat Çelik, Ar-Ge ekibinin çalışmalarıyla Türkiye’nin silah sanayindeki gücünü Avrupa’ya kanıtlama yolunda önemli bir adım attıklarını söyledi.
Josef Gödde ve Necat Çelik
“SİLAHLARIMIZIN YENİLİKÇİLİĞİNİ VE SAĞLAMLIĞINI BELGELERLE İSPAT ETTİK”
Ülke genelinde ses getiren bu hamleyle hem bayilik taliplerinde hem de siparişlerde ciddi oranda artış meydana geldiğini ifade eden Çelik, “Türk mühendislerimiz tarafından yüksek kalite standartlarındaki üretim tesislerinde üretilen ve zorlu testlerden başarıyla geçen silahlarımız, bugün Almanya Polis Özel Birimi ile sağlanan anlaşmaya istinaden sipariş talepleri almış durumda. Almanya’nın en değerli ve en güvenilir kurumlarından biri olan Askeri Özel Birimi’ne de Türkiye’de üretilen silahları tanıtarak sipariş talepleri aldık. Gödde Group olarak yenilikçi olduğunu ve sağlamlığını belgelerle ispat ettiğimiz silahların, devletlerin polis ve askeri teşkilatlarına ve özel kurumlara ihraç edilerek ülkemizin gücünü kanıtlamasını hedefliyoruz.” dedi.
“TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA SİLAH İHRACATINI BİR KAÇ KATINA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”
Gödde Group kurucularından Josef Gödde ise Türkiye’nin Avrupa’ya silah ihracatında en az Ortadoğu’da olduğu kadar başarılı olmasını hedeflediklerini belirterek şunları kaydetti: “Günümüzde savunma sanayinde ülkeler arasında önemli bir rekabet söz konusu. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren ülkeler ve şirketler orta ve uzun vadede önemli bir güce sahip olabiliyor. Fakat üretmekten ziyade hedeflenen pazarlarda söz sahibi olabilmek daha zor ve ciddi anlamda lobi ve iyi ilişkilerin sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada geçmişte IMI’ın Avrupa bölgesi distribütörlük görevlerini üstlenmiş olmamız büyük bir bilgi birikimi beraberinde getiriyor. Gödde Group olarak uluslararası savunma sanayi şirketlerine danışmanlık hizmetleri sağlıyor, Türkiye’nin de Avrupa pazarı gibi dünyanın en zor ve rekabet gücü en yüksek pazarında söz sahibi olabilmesi için çalışıyoruz. Bu amaçla sağladığımız iş birlikleri kapsamında hedefimiz, Türkiye’nin silah ihracatını Avrupa’da birkaç katına ulaştırmak.’’
SİLAH İTHALATI YÜZDE 48 AZALIRKEN, SAVUNMA SANAYİ İHRACATI YÜZDE 86 ARTTI
Son 5 yılda Türkiye’nin silah ithalatı 2010-14 yıllarına kıyasla yüzde 48 azaldı. Bunda, ulusal silah sanayindeki üretim artışı rol oynadı. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) verilerine göre, yerli teknolojilerin hızla gelişmesi sayesinde Türkiye’nin savunma sanayi ihracatı 2015-2019 yıllarında önceki 5 yıllık döneme kıyasla yüzde 86 arttı.