Connect with us

Finans & Ekonomi

VAVACARS EKİBİ RANDEVU SAATİNDE KAPINIZDA…

Petrol Ofisi’nin kardeş şirketi VavaCars, Covid-19 salgını döneminde yeni bir araç satma yöntemini daha hayata geçirdi. Araçların fiyatlandırma işlemi VavaCars müşterilerinin belirlediği randevu saatinde ve adreste yapılıyor. Mobil satın alma ekibinde VavaCars’ın yanı sıra bir de TÜV SÜD D-Expert uzmanı yer alıyor. Anlaşma sağlanırsa hemen satış işlemi başlıyor. Uygulama şimdilik sadece pilot bölge seçilen İstanbul’da gerçekleşiyor.

 

Lawrence Merritt-VavaCars CEO’su

 

“İcatlar ihtiyaçlardan doğar derler, biz de Koronavirüs gündeminin etkilerinden yola çıkarak yeniliklerle gelmeye ve müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya odaklandık.” diyen VavaCars CEO’su Lawrence Merritt, müşterilerine sağladıkları imkânı şöyle anlattı: Eğer bir müşterimiz evinden uzaklaşmak, seyahat etmek konusunda kaygılıysa hiç problem değil. VavaCars’ı hiçbir ücret beklemeden ve arabanızı satma zorunluluğu hissettirmeden evinize kadar getiriyoruz. Koronavirüs’e rağmen ve VavaCars sayesinde araç satmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.”

 

 

VAVACARS EKİBİ, RANDEVU SAATİNDE BELİRLENEN ADRESTE OLUYOR
İkinci el araç piyasasında “güvenli, hızlı ve şeffaf süreçlerle” fark oluşturma gayretindeki VavaCars’ın “Adresinizde VavaCars” sloganıyla pratiğe dönüştürdüğü araç satma yönteminde müşteri ilk önce şirketin web sitesinden ön fiyat alıyor. Ardından randevu bölümünde 9:00’dan 18:30’a kadar 1,5 saat aralıklarla açılmış zaman dilimlerinden biri seçiliyor. Randevu teyidi için müşteri en geç 1 saat içinde aranıyor. TÜV SÜD D-Expert uzmanı da bulunan VavaCars ekibi randevu saatinde kararlaştırılan adreste oluyor.

 

PARA AYNI GÜN İÇİNDE MÜŞTERİNİN HESABINA GEÇİYOR
Yaklaşık 30-45 dakikalık bir değerlendirmenin akabinde müşteriye fiyat teklif ediliyor. Fiyatta anlaşmaya varılması halinde son kontrol için en yakın VavaCars merkezine gidiliyor. El sıkışılırsa noter işlemleri hızlıca tamamlanıyor ve aynı gün içende para müşterinin hesabına aktarılıyor.

Salgın sebepli durgunluğa çözüm bulmayı amaçlayan şirket “Adresinizde VavaCars” uygulamasından kısa bir süre önce de kendilerinden araç satın alacak bayilere ödemeleri 30 gün erteleme hakkı tanımıştı.

 

YÜZDE 50 DARALAN PİYASA MAYISTA HAREKETLENMEYE BAŞLADI
EBS Danışmanlık’ın son araştırmasına göre, ikinci el araç piyasası Nisan 2020’de Nisan 2019’a kıyasla yüzde 50 daraldı. Mayıs ayının ilk haftasından itibaren piyasada hareketlilik ve fiyatlarda yüzde 5-6 civarında artış gözlenmekte.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir