Connect with us

Finans & Ekonomi

KAMU BANKALARINDAN SÜPER DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ PAKETLERİ

Kamu bankaları yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomiye olumsuz etkilerini en aza indirmek ve normalleşme sürecinde ticareti hareketlendirmek amacıyla çok düşük oranlı faizlerle ev ve otomobil kredisi kullandıracak. Taşıt kredileri için 5 Haziran, konut kredileri içinse 2 Haziran’dan itibaren banka şubelerinden başvuru yapılabilecek.

 

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından hayata geçirileceği duyurulan kredilerin detayları şöyle: Sıfır ve 1’inci el konutların alımında en fazla 12 ayı ödemesiz olmak kaydıyla, 15 yıl vadeli ve aylık yüzde 0,64 faizli finansman desteği sunulacak. Kredi tutarları İstanbul, Ankara ve İzmir’de 750 bin TL, diğer şehirlerdeyse 500 bin lirayla sınırlı.

İkinci el binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranıyla taşıt kredisi imkânı tanınacak. Azami 6 ay ödemesiz ve toplam azami 60 ay vadeli ikinci el binek otomobil ve ticari taşıt kredilerinde üst limit 150 bin lira.

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır binek araç veya ticari araç satın alacaklara ise aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranıyla taşıt kredisi kullandırılacak. Oranlar firmalarla varılacak mutabakata göre değişiklik arz edecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir