Connect with us

Finans & Ekonomi

“EN TEMEL, DENGELİ VE BESLEYİCİ GIDA SÜT”

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sütün insanoğlunun sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için en temel, dengeli ve besleyici gıda olduğunu belirterek “İnsanın doğduğu andan itibaren gelişmesi ve sağlıklı kalması için gerekli olan besin öğelerini doğal olarak içeriyor.” dedi.

 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO), 2001 yılında “sütün insan sağlığı için önemini, ülke ekonomisine, toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak” amacıyla 1 Haziran tarihinin “Dünya Süt Günü” olarak kutlanması yönünde karar aldı.

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde tüm dünyanın bağışıklık sistemini güçlü tutacak tarzdaki beslenmenin önemini bir kez daha hatırladığını söyledi.

Muharrem Yılmaz-Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı

“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TERCİHTEN ÖTE GEREKLİLİK”
Yılmaz, Dünya Süt Günü’ndeki açıklamasında Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından Mart 2020’de yayınlanan raporda “bireylerin sağlığının tüm boyutlarıyla desteklenebilmesi için beslenmede süt ve süt ürünlerinin bir tercihten öte gereklilik” olduğunun altının çizildiğine dikkate çekti: “Rapor, süt ürünlerinde bulunan temel besinlerin, her türlü yetersiz beslenmenin önlenmesine katkı sağlamanın yanı sıra çocuklarda daha iyi büyüme, zihinsel performans ve motor fonksiyon gelişimi ile ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.”

“EN HESAPLI VE KOLAY ERİŞİLEBİLEN GIDA
Sütün; “sağlıklı ve dengeli beslenme açısından öneminin yanı sıra” aynı zamanda “en hesaplı ve en kolay erişilebilen gıda” niteliği taşıdığına işaret eden Yılmaz, bu değerli besin maddesinin ülke ekonomisine katkılarına ilişkin şunları dile getirdi: “Sütçülük; en önemli girdisi doğal kaynaklar olan ve üretim sürecinde kullandığı bu kaynakları geri dönüştürebilen bir faaliyettir. Tarımsal ve hayvansal faaliyetleri kapsayan yapısıyla sütçülük, kırsal üretimi destekleyerek kente göçü önleyen, sürekli ve düzenli gelir ve istihdam sağlayan, toplumsal refaha katkıda bulunan bereketli bir meslektir.”

“45 YILDIR SADECE VE TUTKUYLA SÜTÇÜLÜĞE ODAKLANDIK”
Bir dönem TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Yılmaz açıklamasında “45 yıldır tutkuyla çalıştıklarını ve sadece sütçülüğe odaklandıklarını” kaydetti: “Sütaş’ın doğal lezzetlerini ülkemizin dört bir yanına ulaştırıyor, toplumun her kesiminin bu mucizevi gıdaya en kolay ve en hesaplı şekilde erişmesini sağlamaya gayret ediyoruz. Ne mutlu bize ki Sütaşkı’mız tüketicilerimiz nezdinde de karşılık buluyor ve Türkiye’de her 10 sofranın 8’inde bir Sütaş ürünü bulunuyor. 45 yıldır, toplumun sağlıklı beslenmesi için ustalık ve uzmanlıkla üretmeye, doğal lezzetlerimizi çiftlikten sofralara ulaştırarak sütün iyiliğini ve bereketini yaymaya, yatırımlarımızla ülkemizin kalkınma ve refahına katkıda bulunmaya, Sütaşkı’mızı Türkiye aşkımız ile birleştirerek devam ediyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir