Connect with us

Finans & Ekonomi

KARSAN’IN ELEKTRİKLİ OTONOM OTOBÜSÜNE İLK SİPARİŞ ROMANYA’DAN

Romanya’nın lider teknoloji şirketlerinden BSCI, Türkiye’de ürettiği elektrikli toplu taşıma araçlarını dünyaya ihraç eden Karsan’a yeni geliştirdiği Otonom Atak Electric için ilk siparişi verdi. Elektrikli otonom otobüs, 2020 sonuna kadar BSCI’ya teslim edilecek. BSCI aracı, Ploeşti şehrindeki Endüstri Parkı’nda kullanacak.

 

Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi Karsan’ın CEO’su Okan Baş, “Seviye-4 otonom sürüş özellikleri kazandırmayı” hedefledikleri “Otonom Atak Electric’in” kısa sürede Avrupa’nın dikkatini çektiğini ve bu otobüse ilişkin ilk siparişi Romanya’nın önemli teknoloji şirketlerinden BSCI’dan aldıklarını açıkladı.

 

Okan Baş-Karsan CEO’su

“GERÇEK YOL ŞARTLARINA UYARLANMIŞ OTONOM SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİNE SAHİP İLK ELEKTRİKLİ OTOBÜS OLACAK”
Bu siparişin projeye inancımızı daha da kuvvetlendirdiğini belirten Baş, şunları söyledi: “Ağustos ayında prototipini tamamlayacağımız Otonom Atak Electric, gerçek yol koşullarına uyarlanmış ilk otonom sürüş özelliklerine sahip elektrikli otobüs olacak. Ayrıca, yıl sonuna kadar teslim etmeyi planladığımız bu siparişle, 8 metre sınıfında Avrupa’da ilk otonom proje satışını da gerçekleştirmiş olacağız.”

 

KARSAN İLE ADASTEC ARASINDA OTONOM YAZILIM İŞ BİRLİĞİ…
Türk otomotiv sanayinde 53 yıldır faaliyet gösteren Karsan’ın Ar-Ge birimi, Atak Electric’e Seviye-4 Otonom sürüş özellikleri kazandırma projesini Türkiye’de elektrikli araçlarla ilgili çalışmalar yapan Türk şirketi ADASTEC’le iş birliği içinde yürütüyor. ADASTEC’in geliştirdiği Seviye-4 Otonom yazılımları, Atak Electric elektrik-elektronik mimarisine ve elektrikli araç yazılımlarına entegre ediliyor. Atak Electric’in test, simülasyon ve validasyon süreci yıl sonuna devam edecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir