Connect with us

Finans & Ekonomi

İŞ ORTAMINDAKİ SOSYAL MESAFEYE TEKNOLOJİK TAKİP

Endüstriyel IoT alanında faaliyet gösteren Okyanus Teknoloji, gerçek zamanlı konum belirleme sistemi Wipelot kapsamında ‘sosyal mesafe’ uygulaması geliştirerek Covid-19 salgını sürecinde çalışma hayatına fonksiyonel bir çözüm sundu. Wipelot; Türkiye’deki ilk kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi. Birbirine gereğinden fazla yaklaşanları uyaran sosyal mesafe uygulamasıyla, insan yoğun işletmelerdeki personelin salgından korunmasını da sağlayacak.

 

Wipelot sistemiyle; karmaşık iş süreçlerinin gerçekleştiği sanayi tesisleri ile “geniş ve riskli çalışma ortamlarına sahip” maden, inşaat ve havacılık sektörlerindeki “ekipman, malzeme, çalışan ve araçlar” gerçek zamanlı takip edilebiliyor. Okyanus Teknoloji’nin bu sistemde işlerlik kazandırdığı sosyal mesafe uygulaması sayesinde personeller birbirlerine güvenli mesafeden daha yakın olamayacak. Olası mesafe ihlali sırasında sistem sesle uyaracak.

 

MESAFE İŞE VE DURUMA GÖRE AYARLANABİLİYOR
Tercihe göre kemer, bilek, barete takılan veya boyna asılan Wipelot cihazları, aktif RFID (Radyo Frekanslı Tanıma) radyo alıcı-vericileriyle çalışıyor. Sosyal mesafe, kurum ve tesislerdeki farklı parametrelere göre ayarlanabiliyor.

WIPELOT’UN ANA AMACI GÜVENLİK
Wipelot sisteminin ana amacı tehlike veya kaza anındaki hareketsizlik, darbe ve düşme durumlarının algılanması. Bu hallerde alarm sistemi devreye girerek çalışanın yeri belirleniyor ve hızla olaya müdahale edilebiliyor. Ayrıca ihtiyaç olursa cihaz üzerindeki SOS düğmesine basılarak yardım istenebiliyor. Aynı zamanda veri ölçüm ve analizine de imkân tanıyan sistem; otomotiv, beyaz eşya, metal, enerji, gıda, sağlık, ilaç, kozmetik, tekstil, madencilik, inşaat, havacılık, savunma sanayi gibi pek çok sektörde kullanılıyor.

YÜZDE 100 YERLİ ÜRETİM
Okyanus Teknoloji, 2005’ten beri dijital dönüşümün temelini oluşturan “gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izlemede” yazılım, donanım ve danışmanlık hizmetleri veriyor. Endüstriyel IoT, RTLS (Real Time Location System-Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi), RFID (Radio Frequency Identification-Radyo Frekanslı Tanıma) ile mobil ve iletişim teknolojilerinde yoğun Ar-Ge çalışmaları yürütüyor ve ürünleri yüzde 100 yerli.

25 ÜLKEYE İHRACAT
ABD, Fransa, Suudi Arabistan, Kanada, Hindistan ve Katar başta olmak üzere 25 ülkeye ihracat yapan şirket; 2016’da TOBB tarafından belirlenen “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması” arasında; Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi 2018 araştırmasında ise “Türkiye merkezli IoT üreticileri listesinde 4’üncü sırada yer aldı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir