Connect with us

Finans & Ekonomi

ALFA ROMEO KLASİKLERİNE ALMANYA’DA İKİ ÖDÜL…

İtalyan otomobil markası Alfa Romeo’ya, Almanya’da sektörel bir dergi tarafından düzenlenen Klasik Otomobil Ödülleri’nde (Motor Klassik Awards) çifte ödül. Derginin okuyucuları; 1966’da pazara sunulan Alfa Romeo Spider’ı “Convertible/Üstü Açılabilir Otomobil” kategorisinde, 1969’da dünya yollarında boy gösteren Giulia Sprint GT’yi de “En Sevilen Spor Otomobil” kategorisinde birinci seçti.

 

ALFA ROMEO SPIDER, DÖNEMİNİN YILDIZIYDI
“Convertible/Üstü Açılır Otomobil” kategorisinde yüzde 24,9 oyla birinci olan ve benzersiz tasarımının altında Battista Pininfarina’nın imzası bulunan ilk nesil Alfa Romeo Spider, 1966 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Alfa Romeo Spider Fastback

“Duetto” diye de anılan Spider önce 109 HP güç üreten 1,6 litrelik motora sahip iki koltuklu üstsüz versiyonuyla; sonraları ise 88 HP gücünde 1,3 litrelik ve 119 HP gücünde sıralı dört silindirli 1,8 litrelik farklı motor seçenekleriyle yollardaki yerini aldı.

Alfa Romeo Spider

Hollywood yıldızları Dustin Hoffman ve Anne Bancroft’un oynadığı 1967 yapımı Mezun (The Graduate) filmiyle uluslararası bir yıldıza dönüşen Alfa Romeo Spider’ın, 1969’da kesik arka kısımlı (Kammback) versiyonuyla satışa sunuldu.

ALMANYA’DA EN ÇOK SATILAN İTALYAN KLASİĞİ
Alman klasik otomobil hayranlarının yüzde 34,8’inin oyuyla “En Sevilen Spor Otomobil” olan ve otomobilin karoserini tasarlayan stüdyoyla ilişkilendirilerek “Bertone” lakabıyla anılan Alfa Romeo Giulia Sprint GT, 1969’da piyasaya çıktı. 1,3-2,0 litre arası hacimlerdeki ve 88-131 HP arası güçteki farklı motor seçenekleriyle yüksek satış sayılarına ulaştı.

Alfa Romeo Giulia 1600 Sprint Speciale

Farklı yarış versiyonlarıyla Avrupa Touring Otomobilleri Şampiyonası’nda üç şampiyonluk kazanan Alfa Romeo Giulia Sprint GT, bugüne dek Almanya’da en çok satılan klasik İtalyan otomobil unvanına erişti.
Alfa Romeo Giulia Sprint’in en popüler versiyonu GTA ise, çoğunluğu alüminyumdan karoseri, çift ateşleme sistemi ve silindir başına iki bujiyle donatılan 1,6 litrelik motoruyla 1960’lı ve 1970’li yıllarda yarış parkurlarında fırtınalar estirdi.

Alfa Romeo Giulia C1300 GT

 

Alfa Romeo Giulia Sprint GTA

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir