Connect with us

Sağlık

30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞINA KAPATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun 3 Nisan Cuma günü yaptığı toplantıda aldığı tavsiye kararları doğrultusunda tedbir adımlarına yenilerinin eklendiğini açıkladı.

20 YAŞ ALTINA DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ
Buna göre, 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının çok görüldüğü Zonguldak araç girişine tamamen kapatıldı. 65 yaş üzerindekiler gibi 20 yaş altındakiler için de sokağa çıkma yasağı getirildi. Pazar yeri ve marketler gibi alanlarda maske takılması zorunlu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbirleri almayı sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kalabalık oluşturacak halde asla bir arada bulunulamayacak. 3 adım mesafe kuralına riayet edilecek. Gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz olarak uygulanacak.” dedi.

HERKES KENDİ KARANTİNASINI KENDİSİ UYGULAMALI
Herkesten kendi karantinasını kendisinin uygulamasını beklediklerini ifade eden Erdoğan, sosyal izolasyon ve mesafe kuralına uyulmaması halinde “üzüntüyle takip edilen ülkelerin durumuna düşülmesinin kaçınılmazlaşacağını” dile getirdi.

Milli Dayanışma kampanyasına büyük ilgi gösterildiğini kaydeden Erdoğan, Okmeydanı Şehir Hastanesi’ne, hastalara tedavi sürecinde Covid-19 hastalığına yakalanan ve geçen gün hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adının verileceğini sözlerine ekledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir