Connect with us

Sağlık

COVID-19’DAN ÖLEN PROF. TAŞÇIOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yeni tip Koronavirüs (Covid-19) yüzünden hayatını kaybetmesi sağlık çalışanlarını derinden üzdü. 67 yaşında vefat eden Prof. Dr. Taşçıoğlu, bu virüs sebebiyle Türkiye’de ölen ilk hekim olarak kayıtlara geçti.

 

 

“SON GÜNE KADAR GÖREVİNİN BAŞINDAYDI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mart tarihinden beri Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altındaki Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun vefatının ardından “Ülkemizin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun vefatından derin üzüntü duydum. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Koronavirüs’e karşı yürüttüğümüz mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise “Büyük bir acı. Allah’tan rahmet diliyorum. Çok iyi bir insandı. Görevinin başında son güne kadar hizmet etti. Bütün camiamıza sabır diliyorum.” diye konuştu.

“ASİSTANINDAN ÖĞRENCİSİNE HERKESİN SEVDİĞİ ULU BİR ÇINARDI”
Prof. Dr. Taşçıoğlu’nu İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Hocamız bütün tıp camiasının hayranlıkla izlediği bir isim. Kendisini öğrencilerine ve hastalarına adamaya devam etti. Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar.” ifadeleriyle nitelediği Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun vefatına ilişkin şunları söyledi: “Maalesef bir hastadan kapmış olduğu Koronavirüs nedeniyle 15 günlük yoğun bakım mücadelesi sonlandı. Bu süreçte çok sayıda hekimin olduğu bir kurul tarafından inanılmaz bir çaba gösterildi. Tüm müdahalelere rağmen kaybedildi.”

Taşçıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olarak görev yapıyordu. “İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri” ve “Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam” adlı kitapları kaleme almıştı.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARINDAN SAYGI DURUŞU
Çalışma arkadaşları Prof. Dr. Taşçıoğlu’nu Çapa Tıp Fakültesi önünde 1 dakikalık saygı duruşuyla andı. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Tükek anma programında şöyle konuştu: “Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum.”

 

Onur Taşçıoğlu-Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun oğlu.

 

NAKKAŞTEPE MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ
Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Üsküdar’daki Nakkaştepe Mezarlığı’nda ailesi ve yakınlarının katıldığı törenle toprağa verildi.

 

 

 

 

SAPANCA’DAKİ İÇ HASTALIKLARI GÜNLERİ’NE DİKKAT ÇEKİLİYOR
Bu arada Taşçıoğlu’nun virüsü kapmasıyla 12-15 Mart tarihlerinde Çapa Tıp Fakültesi tarafından Sapanca’da düzenlenen “13’üncü İç Hastalıkları Günleri” arasında bir bağ kuruluyor. Etkinliğin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilk Covid -19 vakasını açıkladığı 10 Mart’tan sonra gerçekleşmesine dikkat çekiliyor. Söz konusu program sonrası İç Hastalıkları Polikliniği’ndeki bazı hemşirelerin Koronavirüs teşhisiyle tedavi gördüğü öne sürülüyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir