Connect with us

Dünya Gündemi

İTALYA BAŞBAKANI CONTE: “CORONAVİRÜSTEN SONRA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Coronavirüsün Çin’den sonra en fazla etkilediği ülke olan İtalya’nın Başbakanı Guiseppe Conte, salgının henüz zirve noktaya ulaşmadığını belirterek, “Coronavirüsten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” dedi.

 

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte, ülkesinde son derece etkili olan coronavirüs salgınının bilim adamlarına göre henüz zirve noktaya ulaşmadığı bilgisini paylaşarak, “Bu haftalar en risklisi olacak ve en üst seviye önlemler gerekiyor.” dedi.

“GERÇEK BİR YENİDEN YAPILANMAYA İHTİYAÇ VAR”
Corriere della Sera’ya verdiği röportajda alınan tedbirlerin yeterli olmadığını ve “çok ciddi ve yaygın bir zararla” karşı karşıya bulunulduğunu belirten Conte, “gerçek bir ‘yeniden yapılanma planına’ ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

“TİCARETİN VE SERBEST PİYASANIN KURALLARINI YENİDEN YAZMALIYIZ”
Conte, röportajda şunları söyledi: “Coronavirüsten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Oturup, ticaretin ve serbest piyasanın kurallarını yeniden yazmalıyız. Ekonomimizin acil durumun masraflarını karşılayabilmesi için yeni kurallar koyuyoruz. Eğer gerekirse yeniden müdahale etmeye hazırız.”

 

İtalyan hükümeti şirketleri ve aileleri desteklemek için 25 milyar dolarlık mali destek paketi açıklamıştı. 16 Mart tarihi itibariyle İtalya’da 24 bin 747 coronavirüs vakası belirlendi ve bunların 1809’u ölümle sonuçlandı.

 

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir