Connect with us

Kültür - Sanat

SANATIN KALBİ İSTANBUL ART SHOW’DA ATACAK

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Art Show Fuarı 20, 21 ve 22 Aralık tarihlerinde Hilton Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek. Sanatın yeni buluşma noktalarından biri haline gelen fuarda post-truth kavramına dikkat çekilecek. Türkiye’den ve yurt dışından sanatçıların katılacağı ve pek çok galerinin ağırlanacağı fuarda “canlı performanslar, atölyeler, seminerler, paneller ve enstalasyonlarla” çağdaş sanatın her dalına dokunulacak.

 

 

İlki 2018 yılında gerçekleşen ve 10 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği İstanbul Art Show Fuarı’nın 20-22 Aralık 2019 tarihlerindeki ikincisine de Hilton Kongre ve Sergi Merkezi ev sahipliği yapacak.

MERCAN DEDE’DEN POST TRUTH ODASI
Sanatın yeni buluşma noktalarından biri haline gelen fuarda post-truth kavramına dikkat çekilecek. Sanatçı Mercan Dede’nin hazırladığı post-truth odası fuardaki en ilginç bölgelerden biri olacak ve bu kavramın sanatı dönüştürme etkisinden izler taşıyacak.

DEVRİM ERBİL’DEN DEV POSTMODERNİZM TABLOSU
Türkiye’den ve yurt dışından sanatçıların katılacağı, pek çok galerinin ağırlanacağı ve “canlı performanslar, atölyeler, seminerler, paneller ve enstalasyonlarla” çağdaş sanatın her dalına dokunulacağı İstanbul Art Show’a özel diğer baş yapıtlarından biri de Devrim Erbil’in “postmodernizmin parçalanma, bölünme, dağılma ve saçılma alt başlıklarına” göndermede bulunan ve 40 parçadan oluşan 4 x 2,5 metrelik dev tablosu.

İLGİYLE DİNLENECEK SANAT SOHBETLERİ
Ziyaretçilere yönelik Art Talks/Sanat Sohbetleri etkinliğinde Selim İleri, Nedim Gürsel, Ekrem Kahraman, Dr. Fırat Arapoğlu, Prof. Dr. Uğur Batı, Prof. Tülin Onat, Prof. Dr. Aylin Seçkin, Marc Ottavi gibi ünlü isimler görüş, düşünce ve tecrübelerini paylaşacak. Fuarda ayrıca Melda ve Serkan Aygın’ın seçkin sanat koleksiyonu da sanatseverlerle buluşacak. Doku Tıp Merkezi’nin ana sponsorluğundaki İstanbul Art Show’da Türk sanatına katkı sunan sanatçılara ve seçici kurulca belirlenen isimlere törenle ödül verilecek.

SEÇİCİ VE DANIŞMA KURULUNDAKİ İSİMLER
TG Expo’nun düzenlediği İstanbul Art Show’un Seçici Kurulu’nda Fransız Resim Eksperi Marc Ottavi, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Türkiye Başkanı Dr. Fırat Arapoğlu, Galeri Direktörü ve Sanat Yazarı Dr. Kumru Eren, İran Galeriler Birliği Başkanı Lili Golestan ve sanatçı Hanefi Yeter; Danışma Kurulu’nda ise, Prof. Devrim Erbil, Prof. Dr. Emre Alkin, Prof Dr. Aylin Seçkin, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Doç. Dr. Ece Ceyhan Baba, Doç. Dr. Hikmet Şahin ve Dr. Fatoş Altınbaş yer alıyor.

2018’DEKİ FUAR DA DOLU DOLUYDU
2018 Aralık’ın 14, 15 ve 16’ndaki birinci İstanbul Art Show’un teması “posthümanizm” idi ve Prof. Devrim Erbil onur konuğuydu. Fuarda Erbil’in müze koleksiyonlarını içeren kişisel sergisinin yanı sıra; Türkiye’nin önde gelen ressamlarından Ergin İnan, Özdemir Altan, Güngör Taner, Mehmet Güler, Mehmet Gün, Ahmet Güneştekin, Balkan Naci İslimyeli, Hunt Slonem, Senem Erseven, Ekrem Yalçındağ, Şefkat İşlegen, Arzu Karcı ve Nezih Çavuşoğlu’nun eserleri karma sergiyle sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç da kişisel sergisiyle fuardaydı. Fuarın Sanat Danışmanı Yalın Alpay yönetimindeki posthümanizm temalı sanat oturumlarında, sanatın yapay zekayla kurduğu iş birliğinin estetik, kültürel, ekonomik ve hukuksal açılardan getireceği yenilikler ve kırılmalar irdelendi.

İstanbul Art Show’u organize eden ve Türkiye’de birçok ilke imza atan TG Expo; Heritage İstanbul ve Güzellik & Bakım gibi birçok uluslararası markanın sahibidir.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir