Connect with us

Finans & Ekonomi

“PAYLAŞIMLI OFİSLER YÜZDE 80 MALİYET AVANTAJI SAĞLIYOR”

Paylaşımlı ofis modeli giderek yaygınlaşıyor. Şirketlerin önemli bir bölümü ofis kiralamada paylaşım tercihinden yana. İstanbul’daki paylaşımlı ofis alanları, 2023 yılının sadece ilk çeyreğinde yüzde 25 arttı. Bu modelle hizmete sunulan Türkiye genelindeki ofis stoku 300 bin metrekareye yükseldi. Hazır ofis ve paylaşılan ofis gibi modellerin ofis maliyetlerinde yüzde 80 avantajı sağladığını belirten eOfis Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Melda Çelik  “Bu, her ölçekten işletme için büyük bir fırsat.” dedi.

 

Ofis kiralarındaki artış ivmesi, her ölçekten işletmeyi servis modeliyle çalışan paylaşımlı ofislere yönlendiriyor. Küresel ticari gayrimenkul hizmetleri sunan CBRE tarafından yayımlanan 2023 yarıyıl raporunda, paylaşımlı ofis stokunun yılın sadece ilk çeyreğinde yüzde 25 büyüdüğüne dikkat çekildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileriyle Ekim 2023 inşaat maliyet endeksi Ekim 2023’te yıllık bazda yüzde 65,93 arttı. Buna küresel enflasyonist ortamın etkisi de eklenince özellikle büyükşehirlerdeki ofis kiraları artmaya başladı.

Türkiye “ortak-paylaşımlı-sanal ofis” modeliyle ilk defa 1999 yılında tanıştı. Sektörleşen model, 2013’ten sonra yükselişe geçti. CBRE raporuna göre ülke genelindeki paylaşımlı ofis stoku 300 bin metrekareye ulaştı.

Melda Çelik- eOfis Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi 

“DAHA CAZİP BİR SEÇENEK”
İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Ankara’da da metrekare başına yıllık prime ofis metrekare kiralarının 125 ila 145 euro arasında değiştiğini vurgulayan eOfis Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Melda Çelik “Bu sebeple hibrit bir çalışma stratejisi uygulayan, bir ofisin genel maliyetleriyle uğraşmak istemeyen girişimcilerden kurumsal şirketlere pek çok farklı sektörden kullanıcı, paylaşımlı ofis modeline yöneliyor. Paylaşımlı ofisler, teknolojik altyapı, merkezi konum, modern tasarım, toplantı alanları ve iş ağı avantajlarıyla daha cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor.” dedi.

“HER ÖLÇEKTEN İŞLETME İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”
İlk dönemlerde yalnızca girişimciler ve serbest çalışanlar tarafından tercih edilen paylaşımlı ofis modelinin”, bölge ofislerinin ve kurumsal şirketlerin de radarına girdiğine” işaret eden Çelik şunları söyledi: “Hazır ofis, paylaşılan ofis gibi modeller, ofis maliyetlerinde yüzde 80 maliyet avantajı sağlıyor. Bu, her ölçekten işletme için büyük bir fırsat. Tek bir sözleşmeyle 60 ofise erişim olanağı sunan eOfis olarak 2024’te hem lokasyon, hem faaliyet gösterdiğimiz il, hem de sayıları 10 bini aşkın şirkete ulaşan müşteri sayımızı üstüne katarak büyütmeyi sürdüreceğiz 60 A+ plazada hizmet veren eOfis, müşterilerini Türkiye çapında modern ofis çözümleriyle buluşturmayı yeni yılda da sürdürecek.”

“Bir iş sürecinin dış kaynak kullanımıyla yürütülmesinin ve hizmet olarak sunulan çözümlere başvurulmasının” maliyetleri etkin yönetmek isteyen sektör ve işletmeler için öncelikli konulardan biri haline geldiğini ifade Çelik, “hizmet olarak ofis veya ofiste servis modelinin yükselişinde” bu yaklaşımın da rol oynadığını belirtiyor.

Paylaşımlı ofis modeli giderek yaygınlaşıyor. Şirketlerin önemli bir bölümü ofis kiralamada paylaşım tercihinden yana. İstanbul’daki paylaşımlı ofis alanları, 2023 yılının sadece ilk çeyreğinde yüzde 25 arttı.

“İSTANBUL DIŞINDAKİ 5 PAYLAŞIMLI OFİSTEN BİRİNİ İŞLETİYORUZ”
Çelik, Türkiye’deki paylaşımlı ofis sektörünün liderleri arasında yer aldığını kaydettiği eOfis hakkında şu bilgileri aktardı: “eOfis, 2023’ü büyümeyle tamamlıyor. Sadece İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde değil, Bursa, Gaziantep, Adana, Muğla, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Konya gibi illerde de genişleyerek, bu yıl 13 ilde, 60 lokasyonda paylaşımlı ofis hizmeti sunmaya başladık. CBRE verilerine göre eOfis, kiralanabilir alan bakımından, İstanbul dışındaki servis modeliyle sunulan ofislerin yüzde 20’sini tek başına yönetiyor. 32 bin 500 metrekare kiralanabilir alanla İstanbul dışındaki 5 paylaşımlı ofisten biri, eOfis tarafından işletiliyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir