Connect with us

Finans & Ekonomi

HALKBANK’TAN 208 BİN KADIN GİRİŞİMCİYE 51 MİLYAR TL FİNANSAL DESTEK…

Üreten Kadınlar Yarışması ödül törenindeki konuşmasında “kadınların girişimcilik ekosisteminde daha fazla yer almasını”, “Türkiye’ye yeni girişimciler kazandırmayı” ve “yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ortamının gelişmesini” amaçladıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, şimdiye kadar 208 bin kadın girişimciye 51 milyar TL finansal destek sağladıklarını ve bu tutarın “Türk bankacılık sektöründe kadın girişimcilere kullandırılan kredi bakiyesinin yüzde 48’i” olduğunu söyledi.

 

“Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları” için ürün ve hizmet çeşitliliğini artırarak milli ekonomiye katma değer sağlayan Halkbank’ın organize ettiği Üreten Kadınlar Yarışması’nın ikincisinde dereceye giren kadın girişimcilere ödülleri takdim edildi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, şimdiye kadar 208 bin kadın girişimciye 51 milyar TL finansal destek sağladıklarını ve bu tutarın “Türk bankacılık sektöründe kadın girişimcilere kullandırılan kredi bakiyesinin yüzde 48’i” olduğunu söyledi.

ÜRETEN KADININ BANKASI VİZYONU…
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 500 davetlinin katılımıyla Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleşen ödül töreninde “Üreten Kadının Bankası” vizyonuyla faaliyet gösterdiklerini ve “kadın girişimcileri en kıymetli iş ortakları olarak gördüklerini” söyledi.

KREDİLERİN YÜZDE 48’İ HALKBANK’TAN
“Kadınların girişimcilik ekosisteminde daha fazla yer almasını”, “Türkiye’ye yeni girişimciler kazandırmayı” ve “yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ortamının gelişmesini” amaçladıklarını belirten Arslan, şimdiye kadar 208 bin kadın girişimciye 51 milyar TL finansal destek sağladıklarını kaydetti ve bu tutarın “Türk Bankacılık sektöründe kadın girişimcilere kullandırılan kredi bakiyesinin yüzde 48’i” olduğunun altını çizdi.

KADIN İSTİHDAMINA POZİTİF KATKI
Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenledikleri Üreten Kadınlar Buluşmaları ile “kadın kooperatiflerinin ve kadın girişimcilerin bölgesel kalkınmada öncü rol üstlenmelerine ve kadın istihdamının artmasına” vesile olduklarını ifade eden Arslan, “Ülkemizde kadınların istihdamdaki payı yüzde 32 iken; kadın girişimci müşterilerimizin çalışanlarının yüzde 58’inin kadın olması girişimcilik ekosistemine verdiğimiz desteğin kadın istihdamına da pozitif yansıdığının göstergesidir.” dedi.

İHRACATTA KADIN İZİ PROJESİ…
Kadın Kooperatiflerinin e-ticaret platformlarında daha aktif hale gelebilmeleri için “İhracatta Kadın İzi” projesini hayata geçirdiklerini açıklayan Arslan, bu kapsamda 100 kadın kooperatifine e-ticaret eğitimi, mentorluk ve uluslararası pazar yerlerine entegrasyon desteği verdiklerini belirtti. Arslan, 2024 yılında Üreten Kadınlar Akademisi tarafından “şirket kurma ve markalaşmada doğru adımlara yönelik eğitimler verileceğini” dile getirdi.

ÖDÜLLER VE KATEGORİLER…
Üreten Kadınlar Yarışması’nda; ‘KOBİ Üretici Kadın Girişimci’, ‘Mikro Üretici Kadın Girişimci’, , ‘Kadın Kooperatifleri’ ve ‘Sıfır Atık’ kategorilerinde nakdi ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada ilk 3’e girenler ayrıca Proje Kredi Paketi, Yaşam Boyu Bankacılık Hizmet Paketi, E-Ticaret Entegrasyonu Paketi ve E-İhracat Paketi’yle ödüllendirildi.

A. KOBİ Üretici Kadın Girişimci Kategorisi
Birincilik Ödülü: Era Grup Alüminyum San. ve Tic. Ltd. Şti./Bursa
İkincilik Ödülü: Güzide Özel Bakım Merkezi Hay. Tic. San./Erzurum
Üçüncülük Ödülü: Mege Filtre ve Müh. San. Tic. A.Ş./İzmir

B. Mikro Üretici Kadın Girişimci Kategorisi
Birincilik Ödülü: Lupa Nut Makina Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Şti./Denizli
İkincilik Ödülü: Dear Deer Love/Ankara
Üçüncülük Ödülü: İdea Tente Giyotin Cam Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti./Antalya

C. Kadın Kooperatifi Kategorisi
Birincilik Ödülü: Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi/Ankara
İkincilik Ödülü: Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi İşletme Kooperatifi/Isparta
Üçüncülük Ödülü: Ekodoku Sürdürülebilir Yaşam, Sanat, Bilim, Teknoloji Kooperatifi/Ankara

D. Sıfır Atık Kategorisi
Birincilik Ödülü: Anadolive Gıda ve Sanayi Tic. Ltd. Şti./İzmir

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir