Connect with us

Gündem

AVRUPA’DA YAZILIM MÜHENDİSLİĞİNE YÖN VERENLER İSTANBUL’DA…

22 ülkeden “yazılım mühendisliğine yön veren birçok önemli yaklaşım ve tekniği ortaya koyan” 80’i aşkın akademisyen ve araştırmacı, Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğindeki 18-22 Eylül 2023 tarihli 17’nci Avrupa Yazılım Mimarisi Konferansı’nda (European Conference on Software Architecture – ECSA) bir araya gelecek.

 

Kategorisinde dünyanın en iyi 5 uluslararası etkinliği arasında yer alan Avrupa Yazılım Mimarisi Konferansı’nın (European Conference on Software Architecture – ECSA) 17’ncisi 18-22 Eylül 2023 tarihinde Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

22 ÜLKEDEN 80’İ AŞKIN AKADEMİSYEN VE ARAŞTIRMACI KATILIYOR
Konferansa 22 ülkeden “yazılım mühendisliğine yön veren birçok önemli yaklaşım ve tekniği ortaya koyan” 80’i aşkın akademisyen ve araştırmacı katılacak. Dünyaca ünlü Fransız IRISA Bilgisayar Bilimleri Araştırma Enstitüsü’ndeki Yazılım Mimarisi Araştırma Grubunu yöneten Prof. Dr. Flavio Oquendo, İsveç Chalmers Teknoloji Üniversitesi ve Finlandiya Lappeenranta Lahti edeus Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Birgit Penzenstadler ile Amadeus Fransa’nın Mühendislik Hizmetleri Kalitesinden Sorumlu Direktörü Virginie Corraze’i de bu isimlerin arasında yer alıyor.

Doç. Dr. Mert Özkaya – Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK
Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Özkaya’nın organizasyon başkanlığını yürüttüğü konferansta, yazılım mühendisliği tüm yönleriyle ele alınacak. Sürdürülebilir ve ölçeklenebilir yazılımların geliştirilmesi, yazılım mimarisinin önemi ve mimari merkezli yazılım geliştirme, yazılım soyutlama teknikleri, kod yazmadan yazılım geliştirme, gereksinimleri sağlayan kaliteli yazılım geliştirme gibi konulara odaklanılan konferansta; yazılım mühendisliğinde öne çıkan alanlarda eğitim seminerleri ve çalıştaylar hayat bulacak. Ayrıca hakemli dergilerde kabul gören bilimsel yayınlar katılımcılara sunulacak.

“AKTİF ARAŞTIRMALARIN HIZ KAZANMASI SAĞLANACAK”
Doç. Dr. Mert Özkaya, “Konferansla, Yeditepe Üniversitesi’nin ülkemiz yazılım mühendisliği araştırma merkez üssü olma hedefine yaklaşması ve Yeditepe’de yürütülen ve ülkemiz için kritik öneme sahip kaliteli, sürdürülebilir yazılım sistemlerinin en ekonomik şekilde geliştirilmesi üzerine aktif araştırmaların hız kazanması sağlanacaktır.” dedi.

Konferansla ilgili ayrıntılar: http://“https://conf.researchr.org/home/ecsa-2023

Konferans programıhttp://“https://conf.researchr.org/getImage/ecsa-2023/orig/conferenceprogram.pdf

Y

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir