Connect with us

Finans & Ekonomi

VESTEL “AKILLI TEKNOJİLER VE ÖDÜLLÜ TASARIMLARLA” IFA BERLİN’DE…

“Hayatı kolaylaştıran, erişilebilir akıllı ürünler üreten, sosyal ve çevresel fayda sağlayan bir teknoloji şirketi olma vizyonuyla çıktıkları yolda sürdürülebilirliği tüm süreçlerine entegre ettiklerini” belirten Vestel CEO’su Ergün Güler, 1-5 Eylül 2023 tarihli 31’inci IFA Berlin’de (Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı) “akıllı teknolojilere sahip, ödüllü tasarımlara sahip ürünlerle yer aldıklarını” ifade etti.

 

Son teknoloji elektronik ürün ve gelişmelerin tanıtıldığı Avrupa’nın alanındaki en kapsamlı fuarı IFA Berlin’in 31’incisi 1-5 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşiyor. Vestel, 1924’ten bu yana Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’ndaki (IFA) 3 bin metrekarelik bölümünde “tüketici elektroniği, beyaz eşyalar, akıllı ürünler, elektrikli araç şarj cihazları, profesyonel ekranlar, otomotiv ve batarya çözümleri gibi pek çok dalda geliştirdiği üstün teknolojili yeni nesil ürünleri” teşhir ediyor.

AKILLI TEKNOLOJİLER VE ÖDÜLLÜ TASARIMLAR…
“Hayatı kolaylaştıran, erişilebilir akıllı ürünler üreten, sosyal ve çevresel fayda sağlayan bir teknoloji şirketi olma vizyonuyla çıktıkları yolda sürdürülebilirliği tüm süreçlerine entegre ettiklerini” belirten Vestel CEO’su Ergün Güler, bu yılki IFA’da da “akıllı teknolojilere sahip, ödüllü tasarımlara sahip ürünlerle yer aldıklarını” ifade etti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİN ÇÖZÜMLERİ…
Zorlu Grubu’nun sürdürülebilirlik stratejisi “Akıllı Hayat 2030” kapsamında “teknolojinin gücüyle tüm değer zincirinde insan odaklı dönüşümü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini” kaydeden Güler, “Amacımız 2050 yılına kadar tüm değer zincirinde net sıfıra ulaşmak ve sürdürülebilir geleceğin ihtiyaçlarını karşılayan çözümler geliştirmek.” dedi.

AYLIK ENERJİ TÜKETİMİ KONTROL EDİLEBİLECEK…
Güler, fuarda tanıttıkları tüm akıllı ürünlerin Vestel’in sınırlarını genişlettiği VeeZy ekosistemine dahil edildiği bilgisini aktardı. Yeni akıllı ürünlerle birlikte artık bir ‘yaşam ekosistemi’ halini alan VeeZy üzerinden kullanıcılar televizyon, konut tipi elektrikli araç şarj cihazı, beyaz eşya gibi ürünleri tek bir uygulamadan yönetiyor. İş ortaklarının “uygulama ekranından kullanıcıları kendi internet sitelerine veya alışveriş sitesi bağlantılarına yönlendirmelerine imkân tanıyan” VeeZy, “kullanıcıların aylık enerji tüketimlerini kontrol edebilmelerini de” sağlıyor. Vestel VeeZy akıllı yaşam ekosistemini yurt içinde ‘EvinAklı’ adıyla kullanıma sunuyor.

Ergün Güler-Vestel CEO’su

VESTEL’İN SAMSUNG VE LG İLE İŞ BİRLİĞİ…
Vestel, HCA üyeliği kapsamında ilk iş birliğine imza attı. Vestel’in VeeZy uygulamasından Samsung’un tüm akıllı beyaz eşyaları ve Vestel’in ürettiği tüm akıllı beyaz eşyalar ise Samsung SmartThings mobil uygulamasından karşılıklı olarak kontrol edilebilecek. Diğer iş birliği ise yıl sonunda LG ile aynı kapsamda devreye alınacak. HCA altyapısı kullanan VeeZy ve LG ThinQ uygulamaları ile her iki firmanın da akıllı beyaz eşyaları karşılıklı olarak kontrol edilebilecek.

“FARKLI MARKALARIN BİRLİKTE ÇALIŞABİLMESİ KRİTİK BİR EŞİK”
IoT ekosisteminin küresel bir paydaşı olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Güler şunları dile getirdi: “Tüketicilere daha uyumlu, daha akıllı bir hayat deneyimi sunma hedefiyle yönetim kurulunda yer aldığımız HCA çatısı altında ilk iş birliğimizi gerçekleştirerek dünyada bir ilke imza attık ve HCA altyapısını kullanarak Samsung ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu önemli teknolojik gelişme, akıllı yaşam için de bir dönüm noktasını ifade ediyor. Samsung ile entegrasyonumuzu takiben, yıl sonunda LG ile de entegre olacağız. ThinQ uygulaması üzerinden, kullanıcılara akıllı ev araçlarını kullanabilecekleri bir konfor alanı yaratacağız. Akıllı cihazların vaadi tek başına değil, bağlanabilirliğin yüksek seviyede olduğu yeni bir deneyim sunmak. Bu cihazlar hayatımıza gireli epey zaman oldu. Ancak, farklı marka ürünlerin birlikte çalışabilmesi kritik bir eşikti. Şimdi sahip olduğumuz teknolojiyle yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemin önemli bir paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz.”

Turan Erdoğan (sağdaki) , IFA Berlin’de Vestel CEO’luğu görevini Ergün Güler’e devretti.

VESTEL’DE CEO DEĞİŞİMİ
35 yıldır Vestel Şirketler Grubu’nda kritik görev ve sorumluluklarda üstlenen Turan Erdoğan, 10 yıldır yürüttüğü CEO’luğu 1 Eylül’den itibaren Vestel Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler’e devretti.

“KÜRESEL TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR”
Bundan böyle Vestel’e Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı sıfatıyla katkı sunmaya devam edeceği açıklanan Güler, “Görevde bulunduğum süre boyunca hem ülkemizin hem sektörümüzün gelişimine katkı sunma amacı taşıdım. Şirketimiz bu süre içinde küresel bir teknoloji şirketi olma yolunda çok önemli adımlar attı. Ülkemizin adını dünyanın dört bir yanına taşıma gururunu yaşadık. Bugün yine uzun yıllardır Vestel bünyesinde önemli görev ve sorumluluklar üstlenen, son 11 yıldır Vestel Ticaret A.Ş.’nin genel müdürlüğünü yürüten Sayın Ergün Güler’e görevi devrediyorum. 24 yıl boyunca Vestel’in gelişiminde önemli rol oynayan kritik görevlerde bulunan Güler’in, sahip olduğu birikim ve tecrübeyle yeni başarılara imza atacağına inanıyorum.” dedi.

“163 ÜLKEYE İHRACAT YAPAN GLOBAL BİR MARKAYIZ”
Vestel’in yeni CEO’su Ergün Güler ise şunları dile getirdi: “Vestel çatısı altında görev yaptığım 24 sene boyunca Sayın Turan Erdoğan ile yakın çalışma imkanı buldum, önemli kilometre taşlarına eşlik ettim. Bugün IFA gibi sektörümüz ve şirketimiz için büyük önem taşıyan bir organizasyonda, Sayın Turan Erdoğan gibi sektörün önemli ve saygın bir isminden görevi devralmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Vestel, küresel arenada adını teknoloji ve tasarım yetkinlikleriyle duyurmuş, dünya standartlarının ötesinde üretim anlayışıyla 163 ülkeye ihracat yapan, şirketin her kademesi ve üretimin her aşamasında sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket eden, marka değerini istikrarlı bir şekilde yükselten global bir marka. En öncelikli hedefim sahip olduğumuz başarı grafiğini korumak, ülkemizin en değerli ilk 3 markasından biri olarak adımızı zirveye yazdırmak ve yenilikçi çalışmalarla küresel marka yolcuğumuzu üst seviyelere taşımak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir