Connect with us

Gündem

NE KADAR ÇİKOLATA, O KADAR SAĞLIK VE MUTLULUK!

Yılda kişi başına tüketilen çikolata miktarının Avrupa’da 8,7, Türkiye’de ise 2,5 kilogram olduğunu ifade eden Patiswiss Çikolata CEO’su Elif Aslı Yıldız, özellikle bayram öncesi reyonlarda sıklıkla görülen ve açıkta satılan ürünlerin çoğunun çikolata değil kokolin olduğunu, Türkiye’de yaklaşık 250 bin ton çikolata, 300 bin ton da kokolin üretildiğini açıkladı.

 

Elif Aslı Yıldız- Patiswiss Çikolata CEO’su 

Avrupa, 7 Temmuz 1550 tarihinde çikolatayla tanıştı. 7 Temmuz, Dünya Çikolata Günü olarak kutlanıyor. Çikolata, dünyanın en popüler tatlılarından biri. Yılda yaklaşık 7 milyon ton tüketiliyor. Lezzetinin yanı sıra sağlığa faydasıyla da öne çıkıyor.

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR, RUH HALİNİ İYİLEŞTİRİYOR…
Antioksidanlar, magnezyum ve demir gibi besinler içeren çikolata, “kan basıncını düşürmeye, kalp sağlığını korumaya ve ruh halini iyileştirmeye” yardımcı oluyor. Özellikle çocuklar üzerinde anksiyeteyi azaltıcı etkisi var. Verdiği mutluluk hormonuyla iyi hissettiriyor.

AVRUPA’DA 8,7; TÜRKİYE’6E 2,5 KİLOGRAM TÜKETİLİYOR
İnovatif ve kaliteli ürün çalışmalarıyla öne çıkan Patiswiss Çikolata’nın Ceo’su Elif Aslı Yıldız, yılda kişi başına tüketilen çikolata miktarının Avrupa’da 8,7; Türkiye’de ise 2,5 kilogram olduğuna işaret etti.

BAYRAMLARDA SATILAN ÜRÜNLERİN ÇOĞU KOKOLİN…
Özellikle bayram öncesi reyonlarda sıklıkla görülen ve açıkta satılan ürünlerin çoğunun çikolata değil kokolin olduğunu açıklayan Yıldız, Türkiye’de yaklaşık 250 bin ton çikolata, 300 bin ton da kokolin üretildiğini belirtti.

“GERÇEK ÇİKOLATADA ZARARLI YAĞ YOK”
“Biz çikolata üreticilerinin en büyük hedefi kokolini azaltmak. Kokolini gerçek çikolataya dönüştürmek.” diyen Yıldız, şunları söyledi: “Kokolin için sağlığa zararlı diyebiliriz. Çünkü içerisinde olmaması gereken yağlar var. Ama gerçek çikolatada bu zararlı yağlar yok. Kakao yağı, vücut ısısı altında eriyebilen dünyadaki tek yağ. Dolayısıyla bu da onu eşsiz bir hale getiriyor.

“ÜRETİCİYE VE KAKAO ORANINA BAKILMALI”
Çikolata konusunda bilinçleniyoruz diyebilirim çünkü tüketimimiz hızla artıyor. Gerçek çikolata yemeye dikkat etmek lazım. Üreticisine, kakao oranına bakmalıyız ve içerisinde kakao yağından başka yağ olmaması gerekiyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir