Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRKİYE’NİN İLK ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT OTOMOBİLİNİ TOYOTA ÜRETECEK…

317 milyon euroluk yeni C-HR yatırımıyla, Toyota’nın Türkiye’deki toplam yatırım tutarı 2,3 milyar euroya yükselecek. Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçısı konumundaki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, yeni yatırımın “Sakarya’daki fabrikanın Toyota’nın küresel gücünün bir parçası ve global anlamda önemli aktörlerden biri olduğunu olduğunu teyit ettiğini” söyledi.

 

“Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili” niteliğindeki yeni Toyota C-HR, dünyada ilk defa Toyota Otomobil Sanayi Türkiye’nin Sakarya’daki fabrikasında üretilecek. Fabrika öte yandan Toyota’nın Avrupa’daki şarj edilebilir otomobil ve batarya üreten ilk tesisi olacak. Alanında uzman 60 kişinin istihdam edileceği batarya hattının yıllık üretim kapasitesi 75 bin.

“Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili” niteliğindeki yeni Toyota C-HR, dünyada ilk defa Toyota Otomobil Sanayi Türkiye’nin Sakarya’daki fabrikasında üretilecek. Fabrika öte yandan Toyota’nın Avrupa’daki şarj edilebilir otomobil ve batarya üreten ilk tesisi olacak.

TOYOTA’NIN TÜRKİYE’DEKİ YATIRIM TUTARI 2,3 MİLYAR EUROYA YÜKSELDİ
317 milyon euroluk yeni C-HR yatırımıyla, Toyota’nın Türkiye’deki toplam yatırım tutarı 2,3 milyar euroya yükselecek. Avrupa’nın en büyük pazarı olan C-SUV segmentine farklı elektrifikasyon seçenekleri sunacağı açıklanan yeni Toyota C-HR, “Toyota’nın Avrupa’da 2025 yılına kadar 1,5 milyon adet otomobil satış” ve “2030’da yüzde100 elektrikli modeller” hedeflerine erişmesinde kritik rol oynayacak.

Erdoğan Şahin- Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su 

“SAKARYA’DAKİ FABRİKA, TOYOTA’NIN KÜRESEL GÜCÜNÜN BİR PARÇASI”
“Bu güzel haberi paylaşıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Hep beraber tüm enerjimizle çalışarak, Sakarya’ya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” diyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin yeni yatırımın kendileri açısından ne anlama geldiğini şöyle anlattı: “Bu proje Toyota’nın küresel gücünün bir parçası olan Sakarya’daki üretim tesisimizin, global anlamda önemli aktörlerinden biri olduğunu bir kez daha teyit etmektedir. Bu önemli gelişme, güçlü üretim kabiliyetimizle farklı beklentilere cevap verebilecek nitelikte araçlar üretme anlamında yüklendiğimiz sorumluluklar açısından bize duyulan güvenin yeni bir göstergesidir.”

“TOYOTA AVRUPA’NIN ELEKTRİFİKASYON PLANINDA ÖNEMLİ BİR ROL”
Toyota Motor Avrupa Üretimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Marvin Cooke ise şunları dile getirdi: “Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin ikinci nesil C-HR’ı üretecek olmasından ve şarj edilebilir hibrit üretimiyle Avrupa’da bir ilki gerçekleştirecek olmasından gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Toyota Otomotiv Sanayi çalışanlarının göstermiş oldukları performans ve özverili çalışmalarıyla bundan önce olduğu gibi yeni C-HR da büyük bir başarı elde edecektir. Yanı sıra Avrupa’da ilk batarya üretimiyle Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota Avrupa’nın elektrifikasyon planında önemli bir rol üstlenmiş olup bu bizim için stratejik bir dönüm noktasıdır.”

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya’daki fabrikası, Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ BÜYÜK İHRACATÇISI KONUMUNDA…
Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçısı konumundaki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip. 5500 kişinin çalıştığı haftanın 6 günü 3 vardiya esasına göre faaliyet gösteren Sakarya’daki fabrikasında 2022 yılında ürettiği 220 bin aracın 185 binini 150’den fazla ülkeye ihraç etti. Şimdiye dek 3 milyon adetten fazla üretim ve yüzde 85 oranında ihracata imza attı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir