Connect with us

Gündem

GERÇEK BİR DOĞASEVER VE DOĞA BİLGESİYDİ…

Ömrünün büyük bölümünü çevre çalışmalarına ve doğaya adayan TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı A. Nihat Gökyiğit, sevenleri tarafından ebediyete uğurlandı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Yaprak Dede” diye niteledikleri Gökyiğit’in “gerçek bir doğasever ve doğa bilgesi” olduğunu ve “bir insanın inanarak ve severek neleri başarabileceğini” herkese gösterdiğini söyledi.

 

98 yaşında vefat eden TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, ailesi, sevenleri, TEMA Vakfı gönüllüleri ve çok sayıda doğaseverin katılımıyla düzenlenen törenin ardından İstanbul’daki Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ÖMRÜNÜN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ÇEVREYE ADAMIŞTI
Tekfen Grubu’nun ve ANG Vakfı’nın kurucusu Gökyiğit, “başta yeşil örtü, toprak ve biyolojik çeşitlilik olmak üzere” ömrünün büyük bölümünü çevre çalışmalarına adamıştı. Türkiye’nin çevre alanında faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşlarından TEMA Vakfı’nı, yol arkadaşı Hayrettin Karaca’yla birlikte 67 yaşındayken kurmuştu. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ile Tekfen Filarmoni Orkestrası da onun eseri.

FAHRİ KONSOLOSLUK VE DOKTORA UNVANLARI…
Gürcistan ve Kırgızistan fahri konsolosluk, Çukurova, Boğaziçi ve Gaziosmanpaşa Üniversiteleri fahri doktora unvanları ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibiydi. En son Galatasaray Derneği’nden “Çevre” temalı “Galatasaray Ödülü” almıştı.

Dr. Deniz Ataç- TEMA Vakfı Başkanı

“MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “gerçek bir doğasever olduğunu” belirttiği Gökyiğit’in ardından şunları söyledi: “Bir doğa bilgesini kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Sayın Ali Nihat Gökyiğit, ömrü boyunca durmak bilmeden doğa için yürüttüğü çalışmalarla, bir insanın inanarak ve severek neleri başarabileceğini bize en güzel şekilde gösterdi. Değerli büyüğümüz Ali Nihat Gökyiğit’in yaşamından hepimizin çıkaracağı birçok ders olduğuna inanıyorum. Şüphesiz ki insanlık ve doğa, Kurucumuzu ve çabalarını minnetle hatırlayacaktır. Biyolojik çeşitlilik konusuna verdiği önem sebebiyle, 2021 yılında başlattığımız ve kendisinin adını verdiğimiz A. Nihat Gökyiğit Biyolojik Çeşitlilik Projesi’ni sürdüreceğiz. ‘TEMA Vakfı’nın yaşaması en büyük arzumdur’ diyen Yaprak Dedemizin bize bıraktığı bu değerli mirasa 81 ilde, 1 milyonu aşan gönüllümüzle sahip çıkmak için yolumuza inançla devam edeceğiz. Herkesin ve doğanın başı sağ olsun.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir