Connect with us

Eğitim

27 YILDA 3 MİLYON ÇOCUĞA EĞİTİM DESTEĞİ…

27’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi’ndeki etkinliğe Genel Müdür Sait Tosyalı’nın yanı sıra şimdiye kadar eğitim desteği verilen 3 milyonuncu çocuk da katıldı. Tosyalı, “Bu bizim için gurur verici bir olay. Daha nice milyonlarca çocuğumuza ulaşmak dileğiyle.” dedi. TEGV’in faaliyetlerine kurulduğu 1995’ten bu yana 90 bin gönüllü katkı sağladı. 

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 27 yılda el uzattığı çocuk sayısı 3 milyona ulaştı. 1995 yılında kurulan TEGV, 24 ildeki 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği Öğrenim Birimi ve uzaktan eğitim içerikleriyle çocuklara nitelikli eğitim desteği sunuyor.

TEGV’nin Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi’nde de Türkiye genelindeki bütün etkinlik noktalarındaki gibi 27’nci kuruluş yıl dönümü kutlandı. Ancak buradaki programı ayrı kılan bir durum vardı. TEGV’nin şimdiye kadar eğitim desteği verdiği 3 milyonuncu çocuk da oradaydı.

“BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ BİR OLAY”
Türkiye genelindeki bütün etkinlik noktalarında kuruluş yıldönümü kutlanan TEGV’nin Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi’ndeki programa 3 milyonuncu çocuk da katıldı. TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Kocaeli’ndeki kutlamada şunları dile getirdi: “Bugüne kadar 3 milyon çocuğa yakın, 3 milyona yaklaştık gibi ifadeler kullanıyorduk. Ancak bundan sonra 3 milyon çocuk ifadesini netlikle kullanabiliyor olacağız. Bu bizim için gurur verici bir olay. Bunun tüm noktalarımızda eş zamanlı olarak aynı duygularla kutlanması gerektiğini düşündük ve şu anda biz burada bir aradayken, diğer noktalarımızda yaz okulları faaliyetleri içerisinde onlar da kutlama yapıyor.”

Sait Tosyalı- Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü

“DAHA NİCE MİLYONLARCA ÇOCUĞA ULAŞMAK DİLEĞİYLE”
Kuruldukları 1995’ten bu yana 90 bin gönüllüleri olduğunu açıklayan Tosyalı, faaliyet ve hedeflerine ilişkin şu bilgileri de aktardı: “Covid-19 pandemisi döneminde etkinlik noktalarımız kapandı ama etkinliklerimiz çevrim içine taşındı. Şu anda yaz etkinliklerimiz devam ediyor. Yaklaşık 4 bin çocuğumuz yaz döneminde yüz yüze eğitimlere geliyorlar. 58 çocuğumuz burada, Kocaeli’nde eğitime geliyor. 400 çocuğumuz da çevrim içi etkinliklerine katılmaya devam ediyorlar. Sayılar çok etkileyici. Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu olarak yaz aylarında da daha çok çocuğumuza ulaşma hedefimiz var. Ben bugün burada bulunmamıza sebep olan 3 milyon çocuk kritik eşiğini geçmiş olmamızdan dolayı mutluluğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha nice milyonlarca çocuğumuza ulaşmak dileğiyle.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir