Connect with us

Gündem

BİZİMKİLER’İN ULRIKE’Sİ GÜZİN ÇORAĞAN VEFAT ETTİ…

Pek çok tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alan Güzin Çorağan, 79 yaşında vefat etti. Bir süredir hastanede tedavi altında bulunan sanatçının vefat haberini, kendisi gibi oyuncu olan eşi Tayfun Çorağan kamuoyuna duyurdu.

Efsane televizyon dizisi Bizimkiler’de Alman gelin Ulrike karakteriyle hafızalarda yer edinen usta oyuncu Güzin Çorağan, 79 yaşında vefat etti. Sağlık sorunları sebebiyle bir süredir hastanede tedavi görmekte olan sanatçının vefatıyla ilgili bilgilendirmeyi eşi Tayfun Çorağan, facebook hesabından yaptı. Çorağan Ailesi, uzun yıllardır Balıkesir’in sakin ilçelerinden Gömeç’te yaşamaktaydı.

Kendisi gibi oyuncu olan eşi Tayfun Çorağan’la uzun senelerdir Gömeç’te yaşayan Güzin Çorağan, 79 yaşında vefat etti. (Not: Bu fotoğrafı eşi vefat haberini duyururken paylaştı.)

Tayfun Çorağan, pek çok tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alan eşinin vefat haberini “Biraz önce Güzin’i kaybettik.” cümlesiyle kamuoyuna duyurdu.

OYUNCULUK KARİYERİ 1962’DE BAŞLAMIŞTI
1962 yılında Bursa Oda Tiyatrosu’nda oyunculuğa başlayan Güzin Çorağan, beyaz perdeyle Atıf Yılmaz’ın yönettiği Asiye Nasıl Kurtulur? adlı filmle tanıştı ve birçok filmde oynadı.

Usta oyuncu Güzin Çorağan, efsane televizyon dizisi Bizimkiler’de  canlandırdığı Alman asıllı gelin Ulrike karakteriyle hafızalarda yer edinmişti. 

Hafızalarda yer ettiği Bizimkiler dizisindeki rolü, Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş yapan Davut karakterinin (Selçuk Uluergüven) Alman asıllı eşi Ulrike (Ulviye) idi. Hayat arkadaşı Tayfun Çorağan da aynı dizide ‘Hayırsız damat Aydın’ karakteriyle rol almıştı.

Güzin Çorağan’ın  (sağdaki) rol aldığı yapımlardan biri de Duruşma idi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir